Moederdag is een goede dag voor de horeca

2 mei 2016
Moederdag is een goede dag voor de horeca

Op zondag 8 mei 2016 worden Nederlandse moeders massaal in het zonnetje gezet. In aanloop naar Moederdag deed Couverts.nl onderzoek
onder ruim 400 Nederlanders. Maar liefst 91% van hen is van plan om dit jaar Moederdag te vieren. Een goede 36% van de mensen doet dat door haar mee te nemen naar een restaurant, 26% geeft haar een mooie bos bloemen, en 12% neemt haar mee voor een dagje uit.

*Uit eten en koffie drinken*
Nederland houdt van moeders. Maar liefst 96% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat de band met mama goed tot zeer goed is. Bijna de helft ziet zijn of haar moeder dan ook elke week (42%). Die tijd wordt vooral gebruikt om met haar koffie te drinken (61%), samen te winkelen (51%) of met haar uit eten te gaan (43%). De meeste moeders worden bestempeld als zorgzaam (44%), lief (15%) en ja, ook een tikkeltje eigenwijs (11%).

*Moeders zijn zoetekauwtjes*
Hoewel er vaker met de hele familie uit eten gegaan wordt (91%), gaat men ook nog wel eens alleen met mama uit eten (63%). De sweet loving moeders eten dan liever een toetje (54%) dan een voorgerecht (44%). Verder blijken moeders echte vlees- (50%) en viseters (42%). Slechts 7% van de moeders is vegetarisch.

*Wat wordt er besproken?*
Met mama kan alles besproken worden. Tenminste, zo denkt bijna de helft van de deelnemers over een tafelgesprek met zijn of haar moeder. Het liefst worden andere familieleden uitgebreid besproken (78%). Ook gaat het vaak over werk of studie (55%) en lijkt mama een waar orakel: ingewikkelde levensvragen stellen we graag aan haar (54%). Daarentegen worden het liefdesleven (25%) en de financiën (17%) liever niet met haar gedeeld.

*Moederdag is populair*
Moeders hebben geluk dit jaar! Maar liefst 91% van de deelnemers aan het onderzoek is van plan om Moederdag te vieren en 68% doet dat samen met broers en of zussen. Moeders die nog getrouwd zijn, hebben meer kans om met Moederdag in het zonnetje gezet te worden (91%). Van de gescheiden moeders is dat 87%. Gelukkig blijkt maar liefst 83% van de ouders nog bij elkaar te zijn!

*Moederdag mag wat kosten*
De meeste mensen geven zo’n 25-49 euro uit aan een moederdagcadeau. Slechts een enkeling vindt dat hun moeder een cadeau van meer dan €100,- verdient (5%) of juist dat het niks mag kosten (1%).

*Top 3 moederdagcadeaus*
Restaurantbezoek (36%)
Bloemen (26%)
Dagje uit (12%)

De meeste mensen (36%) nemen hun moeder voor Moederdag mee naar een restaurant voor een gezellig diner, een lunch of een high tea. Ook een bos bloemen is populair als cadeau (26%). Van degenen die hun moeder mee uit eten nemen, zegt 69% dit van te voren te gaan reserveren. Daarvan doet ruim de helft dit het liefst via Couverts.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws