Visie voor gastvrijheidseconomie

12 december 2014
Visie voor gastvrijheidseconomie

Gisteren heeft de voorzitter van het topteam Gastvrijheidseconomie, Theo Ruijs, de eindrapportage ‘Actieagenda’s en
sleutelprojecten’ overhandigd aan minister Kamp. Op uitnodiging van de minister heeft het topteam samen met de sector een visie voor de gastvrijheidseconomie ontwikkeld.

In oktober vorig jaar werd het startdocument aan de minister gepresenteerd. In nauwe samenwerking met de achterban is dit document verder uitgewerkt tot een eindrapportage met concrete actieagenda’s en sleutelprojecten.

*Vebinden*
In het rapport staat de ambitie centraal om het veelzijdige aanbod in de gastvrijheidsector te verbinden en beter vindbaar en verrassend te maken. Tegelijkertijd moet er nieuwe vraag naar nieuwe bestemmingen in ons land worden gefaciliteerd. Het team wil dit bereiken door de komende jaren in te zetten op excellente gastvrijheid, een internationaal concurrerende en innoverende sector en een aantrekkelijke samenleving voor de binnenlandse en buitenlandse bezoeker.

BREED GEDRAGEN VISIE
Uitgangspunt voor het topteam is uiteraard een breed gedragen visie. Ondernemers, beleidsmakers, overheden, onderwijs en young professionals hebben hun visie en ideeën kunnen inbrengen. De input is verwerkt in concrete actieagenda’s en sleutelprojecten. Theo Ruijs: “Wezenlijk is ook dat per sleutelproject de organisaties zijn benoemd die als trekkers van dat project fungeren. Zij gaan de betrokken partijen mobiliseren zodat de beoogde resultaten in goede samenwerking kunnen worden gerealiseerd.” In de komende fase worden de actieagenda’s en sleutelprojecten uitgewerkt tot concrete projectplannen en geoperationaliseerd.

"MEER LEZEN OVER HORECA & ECONOMIE? KLIK HIER!":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=economie&x=zoeken

*Sector van economisch belang*
Nederland biedt veel verschillende belevenissen per vierkante kilometer. Binnen een gevarieerd landschap met grote cultuurhistorische waarde en iconen hebben meer dan 50.000 ondernemers een sterke sector opgebouwd die ertoe doet. De sector is met 590.000 banen de derde werkgever van ons land en levert jaarlijks € 65 miljard aan inkomsten. Daarnaast levert de sector een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners door de balans tussen wonen, werken en ontspannen te optimaliseren en daarmee ‘the quality of life’ in Nederland te vergroten.

*Topteam*
Het topteam Gastvrijheidseconomie is opgericht op uitnodiging van minister Kamp en bestaat uit: Theo Ruijs (voorzitter topteam, Hotel Theater Figi & Slot Zeist), Cees Slager (Molecaten), Ger Swinkels (restaurant De Zwaan), Hein van Oorschot (NHTV), Jos Vranken (NBTC Holland Marketing), Guido Landheer (Ministerie van Economische Zaken), Alex van Hooff (Burger’s Zoo) en Seger van Voorst tot Voorst (Nationaal Park De Hoge Veluwe).

Overig nieuws