Minder geweld bij en in disco Smithy's

21 juli 2010 |
Minder geweld bij en in disco Smithy's<

In politieberichten wil in het weekeinde de naam van discotheek Smithy's Palace in Eesveen nog weleens vallen als het om geweld of mishandelingen gaat, zo schrijft de Stentor. Toch lijken de schermutselingen tussen uitgaande jeugd zich te verplaatsen. Minder in en direct nabij de disco, maar verderop worden in Steenwijk de Markt en Koningsstraat veelvuldiger als arena voor een handgemeen gebruikt. Vooral de samenwerking van horeca-personeel met de politie, die onmiddellijk wordt gebeld als zich iets voordoet wat niet door de beugel kan, lijkt vruchten af te werpen.

Zichtbaar blauw op straat
Het uitgaansgeweld is sowieso aan het afnemen, volgens de politie. Een van de reden zou kunnen zijn dat de politie ervoor heeft gekozen om meer zichtbaar op straat te verschijnen. Vooral de bike-agenten en leden van het VOS-team worden daarbij ingezet. Doordat er geen verdachten meer naar een cellencomplex in Zwolle hoeven te worden gebracht, krijgen agenten meer tijd hun controlerende werk te vervullen.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: