Merijn Gijsbers Nederlands Barista Kampioen 2017

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Merijn Gijsbers (30), baristatrainer bij Het Koffiegenootschap en Alpro, wint overtuigend het Nederlands Barista Kampioenschap in Amsterdam. De organisatie van dit jaarlijkse kampioenschap is Specialty Coffee Association Netherlands, Gijsbers vertegenwoordigt Nederland tijdens het wereldkampioenschap in Seoul in november 2017. Tweede werd Dagmar Geerlings, de derde plaats was voor Sybilla Jimmink. 

De zes beste barista’s van Nederland streden zaterdag om de felbegeerde titel tijdens de finale van het Nederlands Barista Kampioenschap op The Amsterdam Coffee Festival. Onder toeziend oog van de jury en duizenden bezoekers serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie en eigen koffierecept.

Maanden trainen voor de perfecte koffie

De finalisten trainen maanden met hun team voor de presentatie, de 15 minuten op het podium zijn minutieus uitgedacht en getraind. De ontlading is dan ook groot. Gijsbers: “Ik kan het nog niet helemaal geloven, het is geweldig, we hebben zo hard gewerkt!”

Complete beleving in 15 minuten

Gijsbers werkte samen met Esther Maasdam en Ben Morrow van Manhattan Roasters aan de presentatie. De zoetheid van de Geisha koffie uit Panama werd de basis van een verhaal over suikers in koffie en ook melk. De jury was onder de indruk van het gemak waarmee Gijsbers een complex verhaal overbrengt.

Juryvoorzitter Nora Smahelova: “Merijn heeft de gave om je mee te nemen in een verhaal, hij stelt de juryleden op hun gemak en geeft ze een complete beleving.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: