Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

16 september 2016 | Jorien Slager

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september vindt het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken voor het eerst plaats in Maastricht. Het wordt voor zowel bier- en wijnkenners goed vertoeven in het Stadspark. De tofste bands en DJ’s verwennen de oren en spraakmakers vertellen de sterkste verhalen. Omdat borrelen hand in hand gaat met lekker eten, serveren mobiele keukens verse en ambachtelijke lekkernijen. De toegang is gratis, alleen het eerste glas koopt men voor een muntje.

Bier
Er worden meer dan 100 bieren geschonken; van brouwsels van lokale microbrouwerijen tot internationale smaakmakers. Er is voor ieder wat wils: saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, (dubbel)bock, stout, porter, witbier en weizen. Zowel van de tap als op fles. Bierkenners vertellen alles over de verschillende smaken en brouwerijen. De échte biergeeks staat iets heel bijzonders te wachten: elke dag wordt er een fust aangesloten met een zeldzaam vintage bier waarvan er slechts enkele zijn gebrouwen.

Wijn
Waar komen ze toch vandaan al die overheerlijke wijnen? Uit alle windstreken, want Kannen & Kruiken is niet vies van een reis om de wereld. Er zijn wijnbarren waar Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen zijn te proeven. Het is niet alleen Chardonnay en Sauvignon Blanc wat de klok slaat, we schenken van wit, rosé en rood tot mousserend en dessert. Als klap op de vuurpijl worden er elke dag tijdens het ‘happy hour’ twee dozen met bijzondere flessen klassieke wijn geopend.

Proeflokalen
In samenwerking met Proo.st worden er elke dag proeverijen gehouden. Proefmeesters leren bezoekers bier drinken als een ware kenner. De proeverijen bieden plek voor een klein aantal mensen. Reserveren is mogelijk via de website of op het festival.

Muziek en spraakmakers
Terwijl er wordt genoten van de lekkerste dranken spelen er vele toffe bands en DJ’s; van vuige rock ‘n roll tot swingende bluegrass. Daarnaast kan men spraakmakers aan tafel bestellen; van chille massages tot poëtische kopstoten, toekomstvoorspellers, tapdansers en grappenmakers met serenades en sterke verhalen.

Eten
Borrelen en lekker eten gaan hand in hand, dus serveren mobiele keukens vers bereid en ambachtelijk eten. Een lekker drankje valt natuurlijk het beste op een gevulde maag.

Meewerken
De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen meewerken aan Kannen & Kruiken. Geïnteresseerden kunnen zich via de site aanmelden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Café Achtergronden
Café De Singel (Zwolle) staat te koop

Eén van de bekendste cafés van Zwolle, Café De Singel, staat in de verkoop. De kroeg is eveneens een muziekpodium en verschillende beroemde muzikanten zetten er hun eerste stappen op het podium, zoals Miss Montreal, Bertolf en Typhoon. De liveoptredens maakten van dit café...

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: