Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

16 september 2016 | Jorien Slager

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september vindt het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken voor het eerst plaats in Maastricht. Het wordt voor zowel bier- en wijnkenners goed vertoeven in het Stadspark. De tofste bands en DJ’s verwennen de oren en spraakmakers vertellen de sterkste verhalen. Omdat borrelen hand in hand gaat met lekker eten, serveren mobiele keukens verse en ambachtelijke lekkernijen. De toegang is gratis, alleen het eerste glas koopt men voor een muntje.

Bier
Er worden meer dan 100 bieren geschonken; van brouwsels van lokale microbrouwerijen tot internationale smaakmakers. Er is voor ieder wat wils: saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, (dubbel)bock, stout, porter, witbier en weizen. Zowel van de tap als op fles. Bierkenners vertellen alles over de verschillende smaken en brouwerijen. De échte biergeeks staat iets heel bijzonders te wachten: elke dag wordt er een fust aangesloten met een zeldzaam vintage bier waarvan er slechts enkele zijn gebrouwen.

Wijn
Waar komen ze toch vandaan al die overheerlijke wijnen? Uit alle windstreken, want Kannen & Kruiken is niet vies van een reis om de wereld. Er zijn wijnbarren waar Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen zijn te proeven. Het is niet alleen Chardonnay en Sauvignon Blanc wat de klok slaat, we schenken van wit, rosé en rood tot mousserend en dessert. Als klap op de vuurpijl worden er elke dag tijdens het ‘happy hour’ twee dozen met bijzondere flessen klassieke wijn geopend.

Proeflokalen
In samenwerking met Proo.st worden er elke dag proeverijen gehouden. Proefmeesters leren bezoekers bier drinken als een ware kenner. De proeverijen bieden plek voor een klein aantal mensen. Reserveren is mogelijk via de website of op het festival.

Muziek en spraakmakers
Terwijl er wordt genoten van de lekkerste dranken spelen er vele toffe bands en DJ’s; van vuige rock ‘n roll tot swingende bluegrass. Daarnaast kan men spraakmakers aan tafel bestellen; van chille massages tot poëtische kopstoten, toekomstvoorspellers, tapdansers en grappenmakers met serenades en sterke verhalen.

Eten
Borrelen en lekker eten gaan hand in hand, dus serveren mobiele keukens vers bereid en ambachtelijk eten. Een lekker drankje valt natuurlijk het beste op een gevulde maag.

Meewerken
De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen meewerken aan Kannen & Kruiken. Geïnteresseerden kunnen zich via de site aanmelden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: