Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

16 september 2016 | Jorien Slager

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september vindt het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken voor het eerst plaats in Maastricht. Het wordt voor zowel bier- en wijnkenners goed vertoeven in het Stadspark. De tofste bands en DJ’s verwennen de oren en spraakmakers vertellen de sterkste verhalen. Omdat borrelen hand in hand gaat met lekker eten, serveren mobiele keukens verse en ambachtelijke lekkernijen. De toegang is gratis, alleen het eerste glas koopt men voor een muntje.

Bier
Er worden meer dan 100 bieren geschonken; van brouwsels van lokale microbrouwerijen tot internationale smaakmakers. Er is voor ieder wat wils: saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, (dubbel)bock, stout, porter, witbier en weizen. Zowel van de tap als op fles. Bierkenners vertellen alles over de verschillende smaken en brouwerijen. De échte biergeeks staat iets heel bijzonders te wachten: elke dag wordt er een fust aangesloten met een zeldzaam vintage bier waarvan er slechts enkele zijn gebrouwen.

Wijn
Waar komen ze toch vandaan al die overheerlijke wijnen? Uit alle windstreken, want Kannen & Kruiken is niet vies van een reis om de wereld. Er zijn wijnbarren waar Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen zijn te proeven. Het is niet alleen Chardonnay en Sauvignon Blanc wat de klok slaat, we schenken van wit, rosé en rood tot mousserend en dessert. Als klap op de vuurpijl worden er elke dag tijdens het ‘happy hour’ twee dozen met bijzondere flessen klassieke wijn geopend.

Proeflokalen
In samenwerking met Proo.st worden er elke dag proeverijen gehouden. Proefmeesters leren bezoekers bier drinken als een ware kenner. De proeverijen bieden plek voor een klein aantal mensen. Reserveren is mogelijk via de website of op het festival.

Muziek en spraakmakers
Terwijl er wordt genoten van de lekkerste dranken spelen er vele toffe bands en DJ’s; van vuige rock ‘n roll tot swingende bluegrass. Daarnaast kan men spraakmakers aan tafel bestellen; van chille massages tot poëtische kopstoten, toekomstvoorspellers, tapdansers en grappenmakers met serenades en sterke verhalen.

Eten
Borrelen en lekker eten gaan hand in hand, dus serveren mobiele keukens vers bereid en ambachtelijk eten. Een lekker drankje valt natuurlijk het beste op een gevulde maag.

Meewerken
De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen meewerken aan Kannen & Kruiken. Geïnteresseerden kunnen zich via de site aanmelden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: