Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

16 september 2016 | Jorien Slager
Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september vindt het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken voor het eerst plaats in Maastricht. Het wordt voor zowel bier- en wijnkenners goed vertoeven in het Stadspark. De tofste bands en DJ’s verwennen de oren en spraakmakers vertellen de sterkste verhalen. Omdat borrelen hand in hand gaat met lekker eten, serveren mobiele keukens verse en ambachtelijke lekkernijen. De toegang is gratis, alleen het eerste glas koopt men voor een muntje.

Bier
Er worden meer dan 100 bieren geschonken; van brouwsels van lokale microbrouwerijen tot internationale smaakmakers. Er is voor ieder wat wils: saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, (dubbel)bock, stout, porter, witbier en weizen. Zowel van de tap als op fles. Bierkenners vertellen alles over de verschillende smaken en brouwerijen. De échte biergeeks staat iets heel bijzonders te wachten: elke dag wordt er een fust aangesloten met een zeldzaam vintage bier waarvan er slechts enkele zijn gebrouwen.

Wijn
Waar komen ze toch vandaan al die overheerlijke wijnen? Uit alle windstreken, want Kannen & Kruiken is niet vies van een reis om de wereld. Er zijn wijnbarren waar Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen zijn te proeven. Het is niet alleen Chardonnay en Sauvignon Blanc wat de klok slaat, we schenken van wit, rosé en rood tot mousserend en dessert. Als klap op de vuurpijl worden er elke dag tijdens het ‘happy hour’ twee dozen met bijzondere flessen klassieke wijn geopend.

Proeflokalen
In samenwerking met Proo.st worden er elke dag proeverijen gehouden. Proefmeesters leren bezoekers bier drinken als een ware kenner. De proeverijen bieden plek voor een klein aantal mensen. Reserveren is mogelijk via de website of op het festival.

Muziek en spraakmakers
Terwijl er wordt genoten van de lekkerste dranken spelen er vele toffe bands en DJ’s; van vuige rock ‘n roll tot swingende bluegrass. Daarnaast kan men spraakmakers aan tafel bestellen; van chille massages tot poëtische kopstoten, toekomstvoorspellers, tapdansers en grappenmakers met serenades en sterke verhalen.

Eten
Borrelen en lekker eten gaan hand in hand, dus serveren mobiele keukens vers bereid en ambachtelijk eten. Een lekker drankje valt natuurlijk het beste op een gevulde maag.

Meewerken
De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen meewerken aan Kannen & Kruiken. Geïnteresseerden kunnen zich via de site aanmelden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Corona
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Corona
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: