Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

Auteur: Jorien Slager
16 september 2016
Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september vindt het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken voor het eerst plaats in Maastricht. Het wordt voor zowel bier- en wijnkenners goed vertoeven in het Stadspark. De tofste bands en DJ’s verwennen de oren en spraakmakers vertellen de sterkste verhalen. Omdat borrelen hand in hand gaat met lekker eten, serveren mobiele keukens verse en ambachtelijke lekkernijen. De toegang is gratis, alleen het eerste glas koopt men voor een muntje.

Bier
Er worden meer dan 100 bieren geschonken; van brouwsels van lokale microbrouwerijen tot internationale smaakmakers. Er is voor ieder wat wils: saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, (dubbel)bock, stout, porter, witbier en weizen. Zowel van de tap als op fles. Bierkenners vertellen alles over de verschillende smaken en brouwerijen. De échte biergeeks staat iets heel bijzonders te wachten: elke dag wordt er een fust aangesloten met een zeldzaam vintage bier waarvan er slechts enkele zijn gebrouwen.

Wijn
Waar komen ze toch vandaan al die overheerlijke wijnen? Uit alle windstreken, want Kannen & Kruiken is niet vies van een reis om de wereld. Er zijn wijnbarren waar Europese klassiekers en Nieuwe Wereldwijnen zijn te proeven. Het is niet alleen Chardonnay en Sauvignon Blanc wat de klok slaat, we schenken van wit, rosé en rood tot mousserend en dessert. Als klap op de vuurpijl worden er elke dag tijdens het ‘happy hour’ twee dozen met bijzondere flessen klassieke wijn geopend.

Proeflokalen
In samenwerking met Proo.st worden er elke dag proeverijen gehouden. Proefmeesters leren bezoekers bier drinken als een ware kenner. De proeverijen bieden plek voor een klein aantal mensen. Reserveren is mogelijk via de website of op het festival.

Muziek en spraakmakers
Terwijl er wordt genoten van de lekkerste dranken spelen er vele toffe bands en DJ’s; van vuige rock ‘n roll tot swingende bluegrass. Daarnaast kan men spraakmakers aan tafel bestellen; van chille massages tot poëtische kopstoten, toekomstvoorspellers, tapdansers en grappenmakers met serenades en sterke verhalen.

Eten
Borrelen en lekker eten gaan hand in hand, dus serveren mobiele keukens vers bereid en ambachtelijk eten. Een lekker drankje valt natuurlijk het beste op een gevulde maag.

Meewerken
De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen meewerken aan Kannen & Kruiken. Geïnteresseerden kunnen zich via de site aanmelden.

Overig nieuws