Mark Hanssen nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

9 januari 2020 | Thijs Jacobs
Mark Hanssen nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Mark Hanssen (44) start per 1 januari 2020 als nieuwe Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Pieter Anciaux op, die horeca- en operationsdirecteur wordt voor België en Luxemburg. Mark Hanssen werkt sinds 2000 bij Bierbrouwerij bij de brouwer en vervulde sindsdien diverse sales- en marketing uncties, zowel voor horeca als retail. Sinds 2017 is hij Retaildirecteur Nederland. Bierbrouwerij AB InBev is onder meer bekend van merken zoals Bud, Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Dommelsch en Corona. Bij de brouwer werken in Nederland ruim 550 werknemers.

Mark Hanssen startte in 2000 bij Bierbrouwerij AB InBev en vervulde tot 2008 diverse salesrollen in Nederland. Daarna deed hij ervaring op in Trade Marketing en Category Management en werd hij eindverantwoordelijke voor beide afdelingen. Sinds 2012 werkte Mark Hanssen als National Sales Manager Horeca in Nederland en daarna als National Sales Manager, Retail België. Sinds 2017 is hij Retaildirecteur in Nederland.

Terugkeer in de horeca

Mark Hanssen: “Ik ben enorm enthousiast terug te keren in de horeca, een wereld waar mijn roots liggen sinds mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Samen met mijn team is het onze ambitie de samenwerking met onze klanten en horecapartners verder te verbeteren. Met als gezamenlijk doel om jaar op jaar, meer en meer consumenten te laten genieten van één van onze bieren uit ons divers, lokaal en internationaal portfolio. Het laten aansluiten van een van onze bieren op de wensen van een consument tijdens een concert, tijdens een etentje of tijdens het borrelen in een kroeg is het mooiste wat er is. De horeca blijft wat mij betreft dan ook het mooiste platform om onze passie voor bier tot leven te brengen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: