Lindeboom Herfstbock lekkerste bockbier van Europa

10 november 2016 | Jorien Slager

Lindeboom Bierbrouwerij wint goud én zilver op de Brau Beviale in Neurenberg. De gouden European Beer Star 2016 is toegekend aan de herfstbock van Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer. Lindeboom is de eerste Nederlandse brouwerij die deze internationaal gewaardeerde titel ontvangt sinds het ontstaan van de European Beer Star. Niet eerder was er een Nederlandse bockbierwinnaar.
 
Gouverneur Blond

Gouverneur Blond wint dit jaar zilver. Te meer bijzonder omdat Blond, uit de reeks van Lindeboom's Gouverneur bieren, in 2015 reeds de gouden European Beer Star in de categorie Belgian-Style Blond Ale ontving en nu dus voor het tweede jaar op rij op het Europese erepodium staat.
 
European Beer Star

De European Beer Star competition is een van 's werelds meest prestigieuze bierwedstrijden. Met in 2016 een jury van liefst 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen. De jury kent de gouden medaille van de European Beer Star competition toe aan authentiek bier met het meest indrukwekkende karakter. In een tweedaagse blind-bierproeverij worden ruim 2000 bieren in 57 biercategorieën beoordeeld op de kleur, de geur, het aromatisch profiel, de algehele indruk én bovenal de smaak.
 
Lindeboom Herfstbock

Bockbier is hét seizoensbier van Nederland. Voor de Lindeboom Herfstbock van 2016 hervond Lindeboom het oorspronkelijke brouwprocedé. De brouwers van Lindeboom brouwen nu een klassieke, ondergistende herfstbock volgens oorspronkelijk recept. Bier van vijf verschillende speciaalmouten en met gebruik van de unieke giststam van Lindeboom’s bockbier uit de vorige eeuw. Het traditionele brouwproces en de typische karamelmout geven dit bier zijn pure smaak, vol van karakter met een moutzoete afdronk. Lindeboom Herfstbock is door de internationale jury met goud bekroond door de uitgebalanceerde, aangename bitterheid van iedere slok.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: