Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

29 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Lieselotte Kruf (33) start per 1 september als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Ze volgt Olivier Declercq op, die per 1 september start als Europees directeur Logistieke Support bij AB InBev in Leuven. De Dommelsche bierbrouwerij is met 190 werknemers één van de grootste brouwerijen van Nederland en een belangrijke werkgever in de regio Valkenswaard.

Lieselotte Kruf werkt 9 jaar bij AB InBev en vervulde voorheen diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Tot 1 september werkt ze als verpakkingsmanager in de Stella Artois Brouwerij. Ze wordt één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland. In de Dommelsche Bierbrouwerij worden naast Dommelsch ook Hertog Jan Pilsener en soms andere bieren van AB InBev gebrouwen en afgevuld. Het is de enige plek ter wereld waar Perfect Draft biervaatjes worden afgevuld, die vervolgens wereldwijd worden geëxporteerd.

Passie en trots

Kruf: “Ik ben enorm trots in september te starten in Dommelen. Wat me is opgevallen tijdens eerdere samenwerking met de brouwerij in Dommelen is de enorme passie en trots waarmee de 190 collega’s dagelijks onze bieren brouwen, verpakken en vervoeren. Qua water- en energiegebruik, recyclingspercentages en door biogas op te wekken uit afvalwater, wordt de brouwerij nu al internationaal gezien als duurzame koploper gezien in de brouwerijwereld. Mijn ambitie is de koploperspositie van de Dommelsche Bierbrouwerij verder uit te bouwen."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: