Leroy Soumokil Bartender of the Year

11 juni 2014
Leroy Soumokil Bartender of the Year

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van
deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals plaatsvinden. Hier zal de finalist het opnemen tegen vijftig bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year, een jaar vol media aandacht, ondersteuning vanuit Diageo en eeuwige roem in de bijzondere wereld van mixology.

*Finale*
Het winnen van de titel was geen makkelijke opgave. Gedurende de dag werden de tien finalisten blootgesteld aan verschillende, ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op smaak, snelheid, presentatie en innovatief werken. Naast het feit dat WORLD CLASS™ de grootste internationale bartenders wedstrijd is, onderscheidt de competitie zich door de kwaliteit van de bartenders en de overall performance die de kandidaten moeten laten zien. “De juiste voorbereiding is key in deze competitie. Zonder goede voorbereiding is het complete chaos achter de bar. De bartenders met veel ervaring weten dit en gebruiken dit in hun voordeel. Er was een duidelijk niveau verschil tussen de deelnemers”, aldus Ivar de Lange, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2013.

*Afvalrace*
De wedstrijd ontpopte zich tot een ware afvalrace; na een speed- en presentatie ronde en een nosing & tasting mochten bartenders Lennert Deddens, Timo Janse- de Vries, Ciro Adriano de Georgio en Leroy Soumokil door naar de halve finale. Na nog een zinderende speed round, waar de focus lag op snelheid en techniek, gingen Janse- de Vries en Soumokil de strijd met elkaar aan in de finale. Het bleek een nek-aan-nek race waarbij Leroy Soumokil er met de grote prijs vandoor ging. Hij nam de award in ontvangst van zijn voorganger Ivar de Lange, en mag zich een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year noemen.

*De winnaar*
“Je hoort het vaker, maar dit keer was het echt een moeilijke keuze. De finalisten deden nauwelijks voor elkaar onder. It’s was incredible”, aldus Donald Colville, jurylid en Global Whisky Ambassador. Met deze woorden werd Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year gekroond. Leroy Soumokil is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

*De Global Final*
De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vindt dit jaar plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Engeland. Hier komen, na een jaar van nationale kwalificaties, de 50 beste bartenders ter wereld samen. De challenges worden uitgevoerd door heel het land, op plaatsen die het verhaal vertellen over de mensen en de herkomst van WORLD CLASS™. Dit jaar kunnen voor het eerst ook consumenten deelnemen aan de WORLD CLASS™ Global Final week. Er worden verschillende masterclasses, cocktail thema- evenementen en opdrachten georganiseerd, om ook de consumenten te betrekken in de wereld van fine drinking.

Overig nieuws