Leroy Soumokil Bartender of the Year

11 juni 2014 |
Leroy Soumokil Bartender of the Year<

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van
deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals plaatsvinden. Hier zal de finalist het opnemen tegen vijftig bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year, een jaar vol media aandacht, ondersteuning vanuit Diageo en eeuwige roem in de bijzondere wereld van mixology.

Finale
Het winnen van de titel was geen makkelijke opgave. Gedurende de dag werden de tien finalisten blootgesteld aan verschillende, ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op smaak, snelheid, presentatie en innovatief werken. Naast het feit dat WORLD CLASS™ de grootste internationale bartenders wedstrijd is, onderscheidt de competitie zich door de kwaliteit van de bartenders en de overall performance die de kandidaten moeten laten zien. “De juiste voorbereiding is key in deze competitie. Zonder goede voorbereiding is het complete chaos achter de bar. De bartenders met veel ervaring weten dit en gebruiken dit in hun voordeel. Er was een duidelijk niveau verschil tussen de deelnemers”, aldus Ivar de Lange, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2013.

Afvalrace
De wedstrijd ontpopte zich tot een ware afvalrace; na een speed- en presentatie ronde en een nosing & tasting mochten bartenders Lennert Deddens, Timo Janse- de Vries, Ciro Adriano de Georgio en Leroy Soumokil door naar de halve finale. Na nog een zinderende speed round, waar de focus lag op snelheid en techniek, gingen Janse- de Vries en Soumokil de strijd met elkaar aan in de finale. Het bleek een nek-aan-nek race waarbij Leroy Soumokil er met de grote prijs vandoor ging. Hij nam de award in ontvangst van zijn voorganger Ivar de Lange, en mag zich een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year noemen.

De winnaar
“Je hoort het vaker, maar dit keer was het echt een moeilijke keuze. De finalisten deden nauwelijks voor elkaar onder. It’s was incredible”, aldus Donald Colville, jurylid en Global Whisky Ambassador. Met deze woorden werd Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year gekroond. Leroy Soumokil is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

De Global Final
De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vindt dit jaar plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Engeland. Hier komen, na een jaar van nationale kwalificaties, de 50 beste bartenders ter wereld samen. De challenges worden uitgevoerd door heel het land, op plaatsen die het verhaal vertellen over de mensen en de herkomst van WORLD CLASS™. Dit jaar kunnen voor het eerst ook consumenten deelnemen aan de WORLD CLASS™ Global Final week. Er worden verschillende masterclasses, cocktail thema- evenementen en opdrachten georganiseerd, om ook de consumenten te betrekken in de wereld van fine drinking.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: