Lasagne met spinazie en ham

1 januari 2016 | Jorien Slager

Gerechten die je zowel als lunchgerecht of als bistrogerecht kunt serveren. Dat moet iedere lunchroomondernemer aanspreken! Met deze lasagne met spinazie en ham heb je een gerecht op de kaart staan dat op meerdere momenten van de dag geliefd is. Je kunt de lasagne in grotere hoeveelheden klaarmaken, waardoor je de porties snel kunt uitserveren. 

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 kg verse spinazie
1 eetlepel olie boter of margarine
1 ui
ca. 110 g verse champignons
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels bouillonpoeder
1 zakje kaassaus
4 eetlepels geraspte kaas
ca. 8 lasagnevellen
4 plakken gekookte ham

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie en kook (met zout) in circa 5 - 7 minuten gaar. Laat uitlekken en snij het grof. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Verhit de olie, boter of margarine in een braadpan en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Pers het teentje knoflook erbovenuit. Snij de tomaten in stukjes. Bak de tomaten met de tijm en het bouillonpoeder circa 3 minuten mee. Roer de geraspte kaas door de kaassaus. Vet een niet te hoge ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de voorgekookte lasagnevellen. Leg de helft van de uitgelekte spinazie, 2 plakken ham en de helft van het champignonmengsel op de lasagnevellen. Leg lasagnevellen op het groentemengsel en leg de andere helft van de groenten op de lasagnevellen. Giet als laatste de kaassaus over het groentemengsel. Plaats de lasagneschotel circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: