Lasagne met spinazie en ham

1 januari 2016 | Jorien Slager

Gerechten die je zowel als lunchgerecht of als bistrogerecht kunt serveren. Dat moet iedere lunchroomondernemer aanspreken! Met deze lasagne met spinazie en ham heb je een gerecht op de kaart staan dat op meerdere momenten van de dag geliefd is. Je kunt de lasagne in grotere hoeveelheden klaarmaken, waardoor je de porties snel kunt uitserveren. 

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 kg verse spinazie
1 eetlepel olie boter of margarine
1 ui
ca. 110 g verse champignons
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels bouillonpoeder
1 zakje kaassaus
4 eetlepels geraspte kaas
ca. 8 lasagnevellen
4 plakken gekookte ham

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie en kook (met zout) in circa 5 - 7 minuten gaar. Laat uitlekken en snij het grof. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Verhit de olie, boter of margarine in een braadpan en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Pers het teentje knoflook erbovenuit. Snij de tomaten in stukjes. Bak de tomaten met de tijm en het bouillonpoeder circa 3 minuten mee. Roer de geraspte kaas door de kaassaus. Vet een niet te hoge ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de voorgekookte lasagnevellen. Leg de helft van de uitgelekte spinazie, 2 plakken ham en de helft van het champignonmengsel op de lasagnevellen. Leg lasagnevellen op het groentemengsel en leg de andere helft van de groenten op de lasagnevellen. Giet als laatste de kaassaus over het groentemengsel. Plaats de lasagneschotel circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: