Komt er een einde aan wiebelende terrastafels?

2 maart 2016
Komt er een einde aan wiebelende terrastafels?

Een terrastafel die niet wiebelt. Welke horecaondernemer wil dit nu niet? Geurt Vleemingh van RoXTable stelt dat zijn tafels de eeuwenoude
terrasergernis teniet doen. Vandaag spraken wij hem over de standvastige tafels, het ontwerp en de ervaringen met de tafels van andere horecaondernemers.

*U heeft de tafel bedacht en ontwikkeld samen met Nout van Heumen, wat was hiervoor de aanleiding?*
“In 2006 heb ik Invend opgericht, een bedrijf dat zich richt op het vermarkten van uitvindingen. Ik kwam in contact met Nout die ook productontwerper is en samen spraken we over allerlei uitvindingen. Destijds bestond er al ‘table shox’, maar volgens mij konden tafels nog een stuk makkelijker stabiel gemaakt worden. Ik heb zelf het eerste prototype ontwikkeld, maar pas tien types later kwam de RoXTable in 2013 op de markt en hebben we ‘m gepresenteerd op de Horecava.”

*U geeft demonstraties aan horecaondernemers. Wat houdt zo’n demonstratie precies in?*
“Op locaties demonstreren we de verschillende modellen tafels. We laten zien hoe ondernemers de tafel neer kunnen zetten en hoe de tafel zichzelf stelt en hoe robuust de constructie is.”

*Wat kost een tafel ongeveer?*
“Het goedkoopste onderstel kost 129 euro. De kosten van tafelbladen variëren van 35 (een glad afgewerkt tafelblad) tot wel 150 euro (teakhout). Eventueel kunnen we ook tafelbladen leveren van onder andere steigerhout. Ook leveren we bijzondere tafelbladen met bijvoorbeeld de vorm van een surfplank. Deze bladen worden daarbij voorzien van een bijpassende print.”

*Wat voor zaken hebben de tafels al afgenomen?*
“We zijn begonnen met strandpaviljoens, maar leveren nu horecabreed. Van pizzeria’s tot aan luxere zaken bij kastelen en landgoederen. Ook zijn onze tafels populair bij caféondernemers. Zo heeft Café Bulldog in Maastricht onze tafels op het terras staan en gaat ook Ellis Gourmet Burger de tafels neerzetten bij hun vestigingen in Amsterdam en Breda. Ik denk dat in 2016 wel 200 horecaondernemers de tafels hebben afgenomen. Ten slotte timmeren we ook in het buitenland flink aan de weg.”

*Wat zijn de ervaringen van de horecaondernemers?*
“De ondernemers zijn erg positief. Het is erg leuk dat gasten op het terras blij verrast zijn dat de tafel zichzelf stelt. De tafel heft namelijk de bestaande speling op door middel van een klemconstructie. Wat voor terras het ook is, de tafel zal zich altijd aan de ondergrond aanpassen. Een ander voordeel is dat de tafels geen onderhoud nodig hebben en er geen kleine onderdelen bij zitten. Het is een staal-op-staal constructie die erg lang meegaat.”

*Prijspuzzel*
Doe binnenkort mee aan de prijspuzzel in de maarteditie en maak kans op twee terrastafels inclusief tafelblad!

Meer informatie over de wiebelvrije terrastafel kun je vinden op "www.roxtable.nl.":http://www.roxtable.nl/

~Christel Tuin~

Overig nieuws