Klasbak Trofee voor caf� De Hete Brij

5 juli 2014 |
<

Elles Hetebrij van Café De Hete Brij in Zwolle werd onlangs verrast in Restaurant Librije’s Zusje in Zwolle. Zij ontving de Klasbak Trofee vanwege de passie waarmee zij haar vak uitvoert en uitdraagt.
De trofee is een initiatief van Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Oscar
Elles Hetebrij over de prijs: ‚ÄúIk ben er stil van, zoveel eer van mijn werk! Het voelt net alsof ik een Oscar heb gewonnen, maar dan voor het runnen van een gewoon bruin caf√© met speciale kwaliteiten. Zonder mijn fantastische team en geweldige gasten had ik dit nooit gered.‚ÄĚ

Klasbak 2014
De uitreiking van de Klasbak Trofee vond plaats bij Librije‚Äôs Zusje in Zwolle waar het peloton van de Tour Culinair genoot van een diner. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‚Äėklasbakcriteria‚Äô. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega‚Äôs, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‚Äėgoede, slimme wielrenner‚Äô.

Tour Culinair
Het diner bij Librije’s Zusje was ter afsluiting van de 33ste editie van de Tour Culinair, een tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer. De tocht wordt ieder jaar in een andere regio van Nederland georganiseerd. Dit jaar fietste het peloton door de Noordwest Veluwe en de Kop van Overijssel. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie.

SVH
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: