KHN: overleg nieuwe horeca cao gestart

29 september 2017 | Thijs Jacobs
KHN: overleg nieuwe horeca cao gestart<

KHN voerde gisteren, 28 september 2017, met FNV Horeca en CNV Vakmensen de eerste ronde onderhandeldelingen over een nieuwe cao voor de horeca. Medio en eind oktober vinden de tweede en derde ronde van de cao-onderhandelingen plaats.

Inzet KHN

Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhandelingen dat het KHN-model arbeids-voorwaardenreglement wordt omgezet in een formele cao. Met daarbij de mogelijkheid voor  individuele horecaondernemers om maatwerk-afspraken met hun medewerkers te maken. Vooral rond seizoenen en andere pieken en dalen.

Inzet vakbonden

De vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen zetten in op een sociale agenda om oplossingen te vinden voor de snel veranderende arbeidsmarkt. KHN ziet het belang in om deze veranderingen en mogelijke oplossingen in kaart te brengen. Daarom wil zij samen met deze vakbonden zo’n sociale agenda ontwikkelen en uitvoeren.

Daarnaast willen de vakbonden een loonsverbetering en is het hun ambitie dat de nieuwe horeca-cao algemeen verbindend wordt verklaard, waardoor alle horecabedrijven (en niet alleen KHN-leden) zich aan de cao moeten houden. KHN begrijpt dit streven en wil ook een cao voor zowel leden als niet-leden. In dit eerste cao-gesprek is nog niet over lonen gesproken. KHN heeft al wel aangegeven dat met het KHN–model arbeidsvoorwaardenreglement al stappen zijn gezet.

Meer informatie

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: