Kervelsoep met brood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

4 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
25 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1/2 courgette, in blokjes
500 ml kippenbouillon
1 bos kervel, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
25 gram hazelnoten, fijngehakt
40 gram geraspte kaas
zout en peper

Bereiding 

Smelt 1 eetlepel boter in een pan en smoor de ui en courgette 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep en roer de kervel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in ovenvaste koffie- of theekopjes en laat hem iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 220 oC. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met boter. Leg over elk kopje soep een sneetje brood met de boterkant naar boven. Plak de randen met wat ei op de kopjes vast. Strooi de nootjes en kaas over het brooddakje en zet de kopjes op de bakplaat in de oven. Laat de soep in 10-15 minuten weer heet worden en het brooddakje goudbruin kleuren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: