Kanshebbers horecahelden 2013

1 november 2012
Kanshebbers horecahelden 2013

De eerste zes finalisten die strijden voor de titel 'HorecaHeld 2013' zijn bekend. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit", aldus het juryoordeel.

*Echte horecamensen*
De jaarlijkse verkiezing HorecaHelden is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) waarmee SVH deze uitblinkers de aandacht geeft die zij verdienen. Op 10 december start de landelijke finale. De winnaars worden gehuldigd tijdens de Horecava 2013. De finalisten van de sectoren Restaurant en Hotel worden op 1 december bekend gemaakt. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit. Ze doen hun werk met een ongekend enthousiasme en dragen hun beroepstrots uit naar gasten en collega’s", zo luidde het juryoordeel.

*Kanshebbers in beeld*


Tugba Karakaya (McDonald’s)


Paul Vivie (Van Gogh Frites)


Team Café Budde


Mirco Bergink (Café Sprakel)


Laura van Renen (Villa Suikerberg)


Jeroen Ketting (Wijnbar Antichic)

*De kanshebbers*
Jeroen Ketting (Wijnbar Antichic), Team Café Budde (Café Budde), Tugba Karakaya (McDonald’s), Paul Vivie (Van Gogh Frites), Mirco Bergink (Café Sprakel) en Laura van Renen (Villa Suikerberg) zijn de finalisten die kans maken op de titel 'HorecaHeld 2013'. De zes finalisten zijn door de vakjury genomineerd uit alle nominaties die SVH de afgelopen weken heeft ontvangen. De vakjury voor de sector Dranken bestond uit Mikel de Jongh (De Beyerd, SVH Meesterschenker), Remco Glas (KHN) en Mirjan Theuns (eetcafé De Tijd). Zij selecteerden Jeroen Ketting, het team van Café Budde en Mirco Bergink. Juryleden Hans Hus (Kwalitaria Parade), Pieter Honing (KHN) en Italo De Lorenzo (Venezia, SVH Meesterijsbereider) selecteerden Tugba Karakaya, Paul Vivie en Laura van Renen in de sector Fastservice.

*Eerste reacties*
Mirco Bergink: "Voor mijn gevoel doe ik gewoon mijn werk, maar ik heb de laatste jaren ontzettend hard gewerkt. Ik probeer gasten te betrekken bij wat wij doen, want als jij enthousiast bent, dan is de gast dat ook. Mijn nominatie voor HorecaHeld 2013 is een bevestiging dat ik op de goede weg ben." Laura van Renen: "In de horeca moet je plezier hebben, omdat je altijd met gasten bezig bent. Bovendien moet je dat plezier uitdragen. Op mijn werk ben ik volledig in mijn element. Collega’s en gasten vinden het geweldig dat ik genomineerd ben. Wat mij nu rest is er alles aan doen om te zorgen dat mensen op mij gaan stemmen. Ik heb grootse plannen!"

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws