Kampioenschap Biertappen gestart

26 juni 2013
Kampioenschap Biertappen gestart

Wie wordt Nederlands Kampioen Biertappen? Ruim 1.000 Nederlandse biertappers gaan de strijd aan tijdens de vierde editie van het kampioenschap. De wedstrijd vindt plaats om de tapkwaliteit in de
Nederlandse horeca verder te verbeteren. De inschrijving van een tapwedstrijd kan nog tot en met 8 november 2013. Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier.

*De wedstrijd*
Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt georganiseerd, gaan de beste vijf tappers door naar de districtfinales die van 25 tot en met 28 november 2013 plaatsvinden. De beste 24 biertappers gaan samen met Ton Opgenhaffen, Nederlands Kampioen 2013 op woensdag 15 januari 2014 op de Horecava strijden in de Landelijke finale.

*In de kijker*
Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: “Het animo om een eigen wedstrijd op te zetten vanuit de horeca is dit jaar verder toegenomen. Logisch ook want het is een mooie gelegenheid om je horecazaak in de kijker te zetten. Iets dat iedere horecazaak in deze tijd goed kan gebruiken."

*Jury*
De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt en Fiona de Lange. “De afgelopen jaren bleek keer op keer dat het niveau van de biertappers enorm hoog lag. Aangezien speciaalbier in de Nederlandse horeca steeds belangrijker wordt, heeft de jury kritisch naar het protocol gekeken en in overleg met de initiatiefnemers aanpassingen gedaan. Nu wordt de wedstrijd nog spannender en komt het overeen met de laatste serveeretiketten. In samenwerking met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en alle enthousiaste ondernemers en tappers zal dit zeker uitmonden in een zinderende landelijke finale op de Horecava 2014”, aldus Verweij.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws