Inspecteurs bang voor caf�-inspecties

31 mei 2013 |

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) worden door veel eigenaren van cafés waar gerookt mag worden niet hartelijk ontvangen. Dit meldt De Volkskrant naar aanleiding van een debat in de
Tweede Kamer. Zij worden agressief behandeld door zowel eigenaren als bezoekers. Dit zorgt voor angst onder de werknemers van de NVWA.

Agressie
Marian Gacsbaranyi van de NVWA laat in de krant weten dat de agressie tijdens rookcontroles uiteenloopt van verbaal geweld en bedreigingen met de dood tot fysiek geweld. Sinds 2012 mogen de inspecteurs niet meer alleen op inspectie in cafés. Ook moet de politie van het bezoek op de hoogte zijn, zodat agenten snel kunnen ingrijpen wanneer het fout gaat in de kroeg.

Niet toelaatbaar
De Tweede Kamer vindt het niet toelaatbaar dat inspecteurs alleen nog in tweetallen op pad mogen en dat de politie hiervan op de hoogte moet zijn. De Kamerleden van VVD, PvdA, D66 en SP eisen maatregelen tegen deze veiligheidsvoorschriften.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: