Innovatie in horeca stimuleren met subsidie

14 augustus 2009 |
Innovatie in horeca stimuleren met subsidie<

Ondernemers uit de horeca met plannen om te investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of innovatie op personeels-gebied, worden opgeroepen zich te melden bij Koninklijke Horeca Nederland. In september gaat de belangenbehartiger van de horeca in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Catering voor maximaal 35 horecaondernemers een persoonlijk innovatieplan opstellen binnen een zogenaamd Innovatie Prestatie Contract (IPC). Voor de uitvoering van de innovatieplannen wordt per horecaondernemer de helft vergoed met een maximale subsidie van 50.000 euro.

Naast het individuele plan, zal er ook een collectief innovatieplan worden opgesteld waarbij verschillende horecaondernemers met elkaar samenwerken binnen een overkoepelende activiteit. Innovatieadviesbureau Raad en Daad stelt in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland de individuele innovatieplannen met ondernemers op en begeleidt hen bij de uitwerking. De subsidies voor de uiteindelijke ontwikkeltrajecten worden ter beschikking gesteld door SenterNovem, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

"Het opstellen van een innovatieplan kost de ondernemer alleen tijd en het sparren met een subsidie- en innovatieadviesbureau stimuleert de creativiteit", aldus Hugo Maat, coördinator van de Commissie Innovatie van Koninklijke Horeca Nederland. Diverse ondernemers hebben zich inmiddels bij hem gemeld met uiteenlopende plannen. “Van het investeren in LED-verlichting tot het volledig CO2 neutraal maken van het bedrijf." Maat: "Je hoort wel eens dat het verkrijgen van subsidie veel gedoe is. Met ons project willen we het tegendeel bewijzen."

Om ondernemers te inspireren tot innovatie organiseerde de Commissie Innovatie bustours naar voorbeeldbedrijven en lanceerde de website www.horecainnovatie.nl Naast het IPC-project wordt ook gewerkt aan een online innovatiecheck voor horecaondernemers en worden er dit najaar innovatieworkshops georganiseerd. De pilot voor dit traject is in Zwolle op 24 augustus. Daar worden horecaondernemers ondersteunt met tips en advies waarmee zij de potentie van hun omgeving kunnen aanwenden voor vernieuwing die tot succes leidt. De workshops met maximaal 15 personen worden begeleidt door de trainer Sander Allegro.
Ondernemers met innovatieplannen kunnen zich melden bij Hugo Maat via "innovatie@horeca.org"
Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/innovatie-in-horeca-stimuleren-met-subsidie/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: