Humphreys is eerste plofkipvrije keten

2 oktober 2015 |
Humphreys is eerste plofkipvrije keten

Humphrey’s heeft als eerste restaurantketen van Nederland een plofkipvrij menu. Humphrey’s serveert nu alleen nog kip die langzamer
groeit, meer leefruimte krijgt en daglicht ziet. Stichting Wakker Dier is blij met de stap van Humphrey’s: "Ze zijn de eerste landelijke restaurantketen die plofkip uit de keuken weert. Dit is belangrijk, want ook de horeca moet plofkipvrij. We hopen dat andere restaurants dit goede voorbeeld volgen!"

Kip
Humphrey’s is een restaurantketen met 18 vestigingen door het hele land. Sinds kort maken zij al hun kipgerechten met Nieuwe Standaardkip in plaats van plofkip. Dit is dezelfde kip die de Jumbo verkoopt. Deze kip krijgt 35 procent meer leefruimte dan de plofkip, groeit ongeveer 25 procent minder snel, leeft langer en ziet daglicht. Het welzijn van deze kip is een stuk beter dan van de plofkip.

Horeca
Volgens Wakker dier wordt in veel horecagelegenheden nog plofkip geserveerd. Enkele hotelketens stapten al over naar kip met een keurmerk, maar nu maakt ook de eerste restaurantketen een stap.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: