BBB 2011 geënt op �chte horecaondernemer

26 juli 2010 |

Van maandag 31 januari tot en met donderdag 3 februari 2011 staat de échte horeca-ondernemer centraal tijdens de 57e editie van de BBB in MECC Maastricht. De echte horeca-ondernemer kan zijn hart ophalen tijdens de 2011 editie van Nederlands oudste horecavakbeurs. Niet alleen zijn alle facetten voor een succesvolle bedrijfsvoering aanwezig, ook kan er kennis worden opgedaan en kunnen er contacten worden gelegd die een horecabedrijf in de volle breedte van het woord doen groeien.

Verrijking
Op het BBB themaplein dat centraal op de beursvloer gelegen is, kan de bezoeker zich drie dagen lang verrijken middels interessante lezingen en workshops. Relevante en specifieke onderwerpen voor de sectoren restaurant, café, fastservice en hotel zullen de revue passeren. Op de thema’s markt, trends, sales en personeel wordt dieper ingegaan.

Programmering
De BBB heeft een uitgebreide randprogrammering. De Columbus Trofee, aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzinnige horecaondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca, wordt op de eerste beursdag uitgereikt. Stichting Nationale Biertapwedstrijden organiseert op woensdag de Nationale Biertapwedstrijden. Woensdagmiddag vindt het Nederlands Kampioenschap Oesters Openen plaats. Tijdens deze wedstrijd strijden 12 finalisten om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen. Traditiegetrouw organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) gedurende alle beursdagen een zevental wedstrijden, waarmee zij trachten het horecavak te promoten. Nieuw in de SEC stand is de Italiaanse wedstrijd die Culinair Itali√ę namens ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners) op dinsdag organiseert. Op het BBB Speciaalbier Plein kunnen speciale, verrassende bieren geproefd worden.

'Lucht' tussen beurzen
Op verzoek van vele exposanten vindt de komende editie van de BBB niet in week 4, maar in week 5 plaats. Zij vonden een week extra ‚Äėlucht‚Äô tussen de Horecava en BBB wenselijk. Na hier als RAI Groep naar gekeken te hebben, is met deze koerswijziging ingestemd. De extra tijd die zo is gecre√ęerd, kan door de exposanten benut worden om leads op te volgen.

Bezoekers
Tijdens BBB 2011 presenteren ruim 200 exposanten zich. Meer dan 20.000 bezoekers worden verwacht. Hiervan bestaat het voornaamste deel uit beslissingsbevoegde horecaondernemers. Ook personen die verbonden zijn aan relevante kennis- en opleidingsinstellingen, overheidsinstellingen, adviseurs, trendwatchers en media behoren tot de bezoekers.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: