Horecaondernemer brouwt tweede speciaalbier

7 maart 2016
Horecaondernemer brouwt tweede speciaalbier

Het is Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West, gelukt om een tweede speciaalbier te brouwen. Na het succes
van de eerste, die alweer bijna op is, is het tweede bier een ware smaaksensatie geworden en daar is Leijting trots op. Zondag 13 maart om 16.00 uur zal bij Van de Buurt het 'Eerste Fustfeest' plaatsvinden.

*Op de kaart*
Na de lancering van de eerste 'Blond' hebben veel cafés, restaurants en slijterijen het bier op de kaart gezet. Hierdoor is er alweer een tweede brouwsel in aantocht om aan de vraag te kunnen voldoen. “Dat het hard ging wisten we maar zó hard hadden we niet durven dromen”, aldus Leijting. Voor het tweede speciaalbier hebben we ons laten inspireren door ingrediënten die bij ons in de keuken veel gebruikt worden. Zoals de friszoete sinaasappel, geurig anijs en zoete kardemom.

Leijting: "We zijn onwijs enthousiast over dit speciaalbier genaamd: 'Seizoen'. Een zeer smaakvolle en hoppige Farmhouse Ale. Heerlijk verfrissend en rijk aan sinaasappel, anijs en kardemom. Een sensationeel bier welke perfect in balans is door de hop en saison gist. De naam staat voor de wisselingen van de seizoenen en de daarbij behorende veranderingen in kleur, licht, smaak en emotie. Dit bier kan in elk seizoen gedronken worden maar we denken toch dat dit bier in het voorjaar en najaar het meest gedronken zal gaan worden."

Tijdens het officiële 'Eerste Fustfeest' op zondag 13 maart zal café restaurant Van de Buurt het allereerste fustje aanbieden aan haar gasten. Zo kan iedereen met het bier kennismaken en hopelijk net zo enthousiast worden als Leijting zelf.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws