Holland Bier gaat voor voordelig

16 april 2013
Holland Bier gaat voor voordelig

Dat grote bierbrouwers hun prijzen verhogen, is inmiddels bekend. Het bier is ook in goedkopere varianten verkrijgbaar. Holland bier brouwt in Duitsland en verkoopt een vijftig liter fust voor 69 euro
aan horecaondernemers.

*Niet duur*
Er is veel publiciteit rondom bierbrouwers die hun prijzen verhogen. “De reden dat wij ons bier zo goedkoop kunnen leveren, is dat het brouwen van bier helemaal niet zo duur is. Ook hebben wij geen groot marketingteam achter ons staan en adverteren we niet grootschalig”, zegt Rik Karsten, woordvoerder Holland Bier.

*Speciaalbiertjes*
Holland Bier is niet de enige bierbrouwer dat goedkoop levert. Zo zijn Wel de smaak Niet de prijs en Bier in Box andere prijsvechters voor horecabier. “Er zijn meer voordelige biermerken, maar wij onderscheiden ons door meer te bieden”, aldus Karsten. Ieder seizoen bieden ze een extra speciaalbiertje aan de horecaondernemers aan. In het najaar brouwen ze een Herfstbock en zo brengt de brouwerij ook een Weize op de markt.

*Duitsland*
De reden dat Holland Bier naar ons buurland trekt om bier te produceren, is niet omdat het brouwen in dit land voordeliger is. “Wij hebben besloten het bier in Duitsland te brouwen, omdat we eerder al met dezelfde Duitse brouwer hebben samengewerkt. We hebben goed contact en zij vullen ons aan qua smaak.”

*Onafhankelijk*
Holland Bier richt zich meer op onafhankelijke, wat kleinere horecagelegenheden. “Cafés, restaurants en sportverenigingen. Overal waar bier wordt getapt, leveren wij”, zegt Karsten.

~Maud Vissers~

Overig nieuws