Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

17 april 2018 | David Bakker

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom.  

Sprekers zijn Ian Chang, Master Blender bij Kavalan Distillery, die zal bespreken hoe hij omgaat met het uitdagende klimaat in Yilan Kavalan. Het dwong hem de innovatie te omarmen en hij veranderde de distilleerderij naar toekomstbestendig bedrijf.

Het forum bevat ook een paneldiscussie onder leiding van Becky Paskin en Georgie Bell, oprichters van de onlangs gelanceerde #OurWhisky-beweging, over het veranderende gezicht van whiskyconsumptie en het belang voor de toekomst van de industrie, van nauwkeurige weergave van de diversiteit van whisky drinkers en producenten.

Ingvar Ronde, een van de organisatoren van het Forum en auteur van het Malt Whiskey Yearbook zei: "Het World Whiskey Forum gaat over het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën. Ik verwacht dezelfde open en nieuwsgierige sfeer die kenmerkend was voor de eerste ontmoeting bij BOX vorig jaar. Ik ben vooral blij met deze geweldige mix van sprekers, die kleine ondernemende bedrijven vertegenwoordigt, zoals Kyrö uit Finland en internationale reuzen zoals Hiram Walker en Kirin Brewery. Ik geloof echt dat bijeenkomsten als deze essentieel zijn voor het vormgeven van de toekomst van whisky en het is echt fascinerend om er deel van uit te maken wanneer het gebeurt."

Het Forum, nu in zijn tweede jaar, wordt gehost door de Cotswolds-distilleerderij. De distilleerderij werd onlangs uitgeroepen tot Craft Producer of the Year (Worldwide) in de Icons of Whiskey Awards van Whisky Magazine. Head Distiller, Nickolas Franchino, zal spreken over hoe kleine producenten een plaats kunnen veroveren. Plaatsen op het forum zijn alleen toegankelijk voor leden van de industrie en zijn uiterst beperkt - voor meer informatie over het beveiligen van een plaatsbezoek www.worldwhiskyforum.org.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Achtergronden
Man rijdt in op medewerkers en bezoekers van café

Vrijdagnacht kregen bezoekers en medewerkers van een café aan de Spoordonkseweg in het Brabantse Oirschot de schrik van hun leven. Een automobilist reed op hen in nadat ze de man kort daarvoor aangesproken hadden op verdacht gedrag. De groep mensen had kort daarvoor twee mannen bij een loo...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Dwangsom voor café met menubord op terras

Een Amsterdams café moet een dwangsom van 2500 euro betalen omdat het café op het terras - ondanks herhaaldelijke waarschuwingen - een menubord had geplaatst. De rechtbank heeft dit deze week bepaald, zo lezen we op rechtennieuws.nl. Het lokale terrassenbeleid van de gemeente Amster...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: