Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

17 april 2018 | David Bakker

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom.  

Sprekers zijn Ian Chang, Master Blender bij Kavalan Distillery, die zal bespreken hoe hij omgaat met het uitdagende klimaat in Yilan Kavalan. Het dwong hem de innovatie te omarmen en hij veranderde de distilleerderij naar toekomstbestendig bedrijf.

Het forum bevat ook een paneldiscussie onder leiding van Becky Paskin en Georgie Bell, oprichters van de onlangs gelanceerde #OurWhisky-beweging, over het veranderende gezicht van whiskyconsumptie en het belang voor de toekomst van de industrie, van nauwkeurige weergave van de diversiteit van whisky drinkers en producenten.

Ingvar Ronde, een van de organisatoren van het Forum en auteur van het Malt Whiskey Yearbook zei: "Het World Whiskey Forum gaat over het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën. Ik verwacht dezelfde open en nieuwsgierige sfeer die kenmerkend was voor de eerste ontmoeting bij BOX vorig jaar. Ik ben vooral blij met deze geweldige mix van sprekers, die kleine ondernemende bedrijven vertegenwoordigt, zoals Kyrö uit Finland en internationale reuzen zoals Hiram Walker en Kirin Brewery. Ik geloof echt dat bijeenkomsten als deze essentieel zijn voor het vormgeven van de toekomst van whisky en het is echt fascinerend om er deel van uit te maken wanneer het gebeurt."

Het Forum, nu in zijn tweede jaar, wordt gehost door de Cotswolds-distilleerderij. De distilleerderij werd onlangs uitgeroepen tot Craft Producer of the Year (Worldwide) in de Icons of Whiskey Awards van Whisky Magazine. Head Distiller, Nickolas Franchino, zal spreken over hoe kleine producenten een plaats kunnen veroveren. Plaatsen op het forum zijn alleen toegankelijk voor leden van de industrie en zijn uiterst beperkt - voor meer informatie over het beveiligen van een plaatsbezoek www.worldwhiskyforum.org.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: