Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

17 april 2018 | David Bakker

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom.  

Sprekers zijn Ian Chang, Master Blender bij Kavalan Distillery, die zal bespreken hoe hij omgaat met het uitdagende klimaat in Yilan Kavalan. Het dwong hem de innovatie te omarmen en hij veranderde de distilleerderij naar toekomstbestendig bedrijf.

Het forum bevat ook een paneldiscussie onder leiding van Becky Paskin en Georgie Bell, oprichters van de onlangs gelanceerde #OurWhisky-beweging, over het veranderende gezicht van whiskyconsumptie en het belang voor de toekomst van de industrie, van nauwkeurige weergave van de diversiteit van whisky drinkers en producenten.

Ingvar Ronde, een van de organisatoren van het Forum en auteur van het Malt Whiskey Yearbook zei: "Het World Whiskey Forum gaat over het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën. Ik verwacht dezelfde open en nieuwsgierige sfeer die kenmerkend was voor de eerste ontmoeting bij BOX vorig jaar. Ik ben vooral blij met deze geweldige mix van sprekers, die kleine ondernemende bedrijven vertegenwoordigt, zoals Kyrö uit Finland en internationale reuzen zoals Hiram Walker en Kirin Brewery. Ik geloof echt dat bijeenkomsten als deze essentieel zijn voor het vormgeven van de toekomst van whisky en het is echt fascinerend om er deel van uit te maken wanneer het gebeurt."

Het Forum, nu in zijn tweede jaar, wordt gehost door de Cotswolds-distilleerderij. De distilleerderij werd onlangs uitgeroepen tot Craft Producer of the Year (Worldwide) in de Icons of Whiskey Awards van Whisky Magazine. Head Distiller, Nickolas Franchino, zal spreken over hoe kleine producenten een plaats kunnen veroveren. Plaatsen op het forum zijn alleen toegankelijk voor leden van de industrie en zijn uiterst beperkt - voor meer informatie over het beveiligen van een plaatsbezoek www.worldwhiskyforum.org.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: