Hippe nieuwe cocktailbar in Amsterdam

13 november 2015
Hippe nieuwe cocktailbar in Amsterdam

In ware speakeasy stijl opende Apt, de New York style bar, in oktober geruisloos haar deuren in Amsterdam. In deze sfeervolle huiskamer in het
historische Odeongebouw blijf je hangen voor een mooie whisky, bijzondere en perfect gebalanceerde cocktails, kunst, curiosa en jazz. De huiselijke bar, aan het Singel 460 te Amsterdam, is 7 dagen per week geopend vanaf 18.00 tot laat.

*Het voelt als thuis*
Apt, afgeleid van het Engelse apartment, voelt als thuis. De bar is opgedeeld in twee ruimtes, elk met een eigen karakter. De eerste ruimte, The Copper Bar, is een ode aan de ambachtelijke, in koper gedestilleerde Elyx vodka. Het warme interieur ontstaat hier door de rood- en geoxideerd koperen muren. Achterin, op het midden eiland van het laboratorium kijk je mee hoe de mooiste cocktails onder de operatielamp bereid en ontwikkeld worden. De tweede ruimte, The Living Room, bevat met haar iets-te-comfortabele banken, houten vloer en grote kunstwerken, elementen en details die kenmerkend zijn voor een New Yorkse huiskamer.

*Menu*
Het cocktailmenu bestaat uit een mix van de bekende oldies, veelal met een kleine twist, en verrassende nieuwe cocktails, eigenhandig samengesteld door Tess Posthumus. Denk aan een Havana Old Fashioned of een Rob Roy met chili peper. De echte showstopper is Posh the Pineapple, geserveerd in een koperen ananas en afgetopt met pure chocolade en paarse eetbare bloemen. Ook nemen mooie en zeldzame whisky’s, G&T’s, rum, wijnen en champagnes een belangrijke plek in op de drankenkaart.

*Kunst*
Niet de muren maar het plafond wordt in de huiskamer bedekt met kunst. Imposante en unieke werken van jonge, hedendaagse Nederlandse kunstenaars worden hier tentoongesteld. Zo hangt er een door Sigmund Freud geïnspireerd portret door fotografe Peggy Kuiper en twee mystieke portretten door Carlijn Jacobs. Daarnaast hangen er werken van Imke Ligthart en Karim Adduchi.

*Openingstijden*
Apt. is 7 dagen per week geopend vanaf 18.00 tot 04.00.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws