Het Lekkerste Bockbier van Nederland

22 oktober 2013
Het Lekkerste Bockbier van Nederland

De 13e editie van de verkiezing van Het Lekkerste Bockbier van Nederland vond onlangs plaats in de nieuwe brouwerij van ‘t IJ in Amsterdam. IJsselbock van brouwerij Rodenburg Bronckhorster kwam als
winnaar uit de bus in de categorie standaard bocken. Emelisse Imperial Dubbelbock won in de categorie zware bocken. De wedstrijd is een onafhankelijke consumententest op biergebied.

*Standaard en zwaar*
139 brouwers uit heel Nederland deden mee aan deze blindproeverij. In totaal deden er 47 bockbieren mee, onderverdeeld in de categorieën ‘standaard bocken’, tot en met 7 procent alcohol, en de ‘zware bocken’, vanaf 7,1 procent alcohol. In beide klassen bleven zes finalebieren over.

Finalisten in de categorie standaard bocken:
1. Rodenburg Bronckhorster IJsselbock
2. La Trappe bockbier
3. De Gulzige Gans: Bokkige Bock
4. Amstel Bock
5. Texels Bock
6. Burg Herfstbock

Finalisten in de categorie zware bocken:
1. Emelisse Imperial Dubbelbock
2. Rodenburg Bronckhorster Dubbelbock
3. Lindeboom Gouveneur Dubbelbock
4. Zeeburg Dubbelbock
5. Jopen Johannieter
6. SNAB IJsbock

*Oprichting*
In oktober 2001 werd voor de eerste maal de blindproeverij het lekkerste bockbier van Nederland georganiseerd. Het organisatiecomité is opgericht door twee genootschappen van bierliefhebbers: het biergilde ‘De Dubbele Arend’ uit Purmerend en het biergilde ‘Geheim Genootschap Arendsnest’ uit Amsterdam.

*Op de foto van links naar rechts:* Hans Glandorf, voorzitter Alliantie van Bier Tapperijen, John de Vries en Kees Bubberman van brouwerij Emelisse en Steve Gammage van brouwerij Rodenburg Bronckhorster.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws