Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

16 oktober 2018 | David Bakker

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion.

Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten de winst met één punt naar zich toe te trekken. Naast Giulio gaan ook Bram Reineman van Café Beer & Bites (tweede plaats), Ramon Tijsse Claase van Sterrebosch uit Wijchen (derde plaats), Koen Wilmes van Biertaveerne De Gouveneur uit Maastricht (vierde plaats) en Rosmarijn Raanhuis van Proeflokaal Beij Ons (vijfde plaats) naar de landelijke finale. Die finale vindt in januari 2019 plaats tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Voorrondes

De tapwedstrijd in Nijmegen was de tweede regionale wedstrijd van het tapwedstrijdenseizoen. Er volgen nog vier regionale voorrondes en zestien lokale wedstrijden. De winnaars worden afgevaardigd naar de landelijke finale. Deelnemers mogen aan zowel een regionale als een lokale wedstrijd meedoen. Op die manier hebben zij dus dubbele kansen op een finaleplek.

Komende regionale voorrondes:

 - 5 november 2018 - Regiowedstrijd Lieshout

 - 6 november 2018 - Regiowedstrijd Rotterdam

 - 12 november 2018 - Regiowedstrijd Beverwijk

 - 26 november 2018 - Regiowedstrijd Oost-Nederland

Passie voor het ambacht

De Stichting Tapwedstrijden.nl wil de bewustwording en daarmee het vakmanschap van horecapersoneel stimuleren. Erwin Storm, voorzitter van de stichting: “In de horeca zijn veel producten die met kwaliteit en aandacht gemaakt en gepresenteerd worden, zoals cappuccino’s en cocktails. De Tapwedstrijden dragen eraan bij om deze kwaliteit ook terug te laten komen in het tappen, schenken en uitserveren van bier. Gespecialiseerde biercafé’s zijn hier al volop mee bezig, maar wij streven ernaar dat deze verrichtingen overal in de horeca op een hoog niveau komen.”

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd in samenwerking met vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 260 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting ondersteunt lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, het protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op www.tapwedstrijd.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: