Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

16 oktober 2018 | David Bakker

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion.

Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten de winst met één punt naar zich toe te trekken. Naast Giulio gaan ook Bram Reineman van Café Beer & Bites (tweede plaats), Ramon Tijsse Claase van Sterrebosch uit Wijchen (derde plaats), Koen Wilmes van Biertaveerne De Gouveneur uit Maastricht (vierde plaats) en Rosmarijn Raanhuis van Proeflokaal Beij Ons (vijfde plaats) naar de landelijke finale. Die finale vindt in januari 2019 plaats tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Voorrondes

De tapwedstrijd in Nijmegen was de tweede regionale wedstrijd van het tapwedstrijdenseizoen. Er volgen nog vier regionale voorrondes en zestien lokale wedstrijden. De winnaars worden afgevaardigd naar de landelijke finale. Deelnemers mogen aan zowel een regionale als een lokale wedstrijd meedoen. Op die manier hebben zij dus dubbele kansen op een finaleplek.

Komende regionale voorrondes:

 - 5 november 2018 - Regiowedstrijd Lieshout

 - 6 november 2018 - Regiowedstrijd Rotterdam

 - 12 november 2018 - Regiowedstrijd Beverwijk

 - 26 november 2018 - Regiowedstrijd Oost-Nederland

Passie voor het ambacht

De Stichting Tapwedstrijden.nl wil de bewustwording en daarmee het vakmanschap van horecapersoneel stimuleren. Erwin Storm, voorzitter van de stichting: “In de horeca zijn veel producten die met kwaliteit en aandacht gemaakt en gepresenteerd worden, zoals cappuccino’s en cocktails. De Tapwedstrijden dragen eraan bij om deze kwaliteit ook terug te laten komen in het tappen, schenken en uitserveren van bier. Gespecialiseerde biercafé’s zijn hier al volop mee bezig, maar wij streven ernaar dat deze verrichtingen overal in de horeca op een hoog niveau komen.”

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd in samenwerking met vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 260 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting ondersteunt lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, het protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op www.tapwedstrijd.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: