Henk Westbroek: "Gedrag brouwers haast crimineel"

18 juli 2013
Henk Westbroek: "Gedrag brouwers haast crimineel"

Bekende Nederlander, zanger, televisiemaker en kroegeigenaar Henk Westbroek vindt dat de macht van bierbrouwers haast tegen het criminele
aan is. Dat laat hij optekenen in het Algemeen Dagblad. Westbroek, mede-eigenaar van café-restaurant Stairway To Heaven in het centrum van Utrecht, is boos op 'zijn' brouwer Bavaria. Het bierbedrijf zou te hoge prijzen rekenen, en geen korting willen toepassen. Dit ondanks dat Westbroek had aangegeven graag wat korting te willen omdat de kroeg last heeft van de financiële crisis en de slechte bereikbaarheid vanwege de vele werkzaamheden in de Domstad.

*Verbazing*
Als het aan Westbroek zou liggen, dan komt er direct een einde aan de hegemonie van de bierbrouwers. Hij verbaast zich in het dagblad over het haast criminele gedrag van de bierbedrijven, en dat ondanks een boete voor kartelvorming in 2007 de grote brouwers het in de horeca in Nederland nog altijd voor het zeggen hebben.

*Bozer dan boos*
Beide partijen zouden een jaar in overleg zijn geweest over het mogelijk verlagen de prijs van het bier. Bavaria zou de mondelinge afspraken volgens Westbroek vervolgens niet op papier willen zetten. De gesuggereerde reactie uit Lieshout 'Zo doen we geen zaken. Denk maar niet dat je Bavaria aan kunt', maakte Westbroek bozer dan boos.

*Verplichtingen*
Westbroek huurt al bijna twintig jaar het pand van Bavaria. De verplichte bierafname en het beperkte aanbod zijn de BN'er en menig andere horecaondernemer een doorn in het oog.

*Vrije wil*
Bavaria-topman Peer Swinkels heeft toegezegd de kwestie persoonlijk op te pakken en gaat op korte termijn in overleg. Middels een woordvoerder van de brouwer wordt gewezen dat ondernemers huurcontracten altijd uit vrije wil aangaan.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws