Heineken verhoogt prijs voor vat

4 april 2013
Heineken verhoogt prijs voor vat

Heineken verhoogt zijn prijzen voor een vijftiglitervat per 15 april met vijf procent. Horecaondernemers kunnen hiertegen bezwaar maken. Vorig jaar verhoogde de bierbrouwer de
prijzen al met zes procent. Door de verhoging is de verwachting dat de prijs voor een glas bier ook zal stijgen.

*Reden*
Per vat moet er voortaan 121,58 euro in plaats van de voormalige 115,27 worden betaald.
De reden die de bierbrouwerij aangeeft om te prijzen te verhogen, is dat nodig is een gezonde bedrijfsvoering te continueren. De gestegen grondstofkosten werden bij de prijsverhoging van vorig jaar als reden aangekaart.

*Bezwaar maken*
Koninklijke Horeca Nederland kan in het kader van de Mededingingswet geen actie ondernemen tegen het verhogen van de bierprijzen. Dit is iets tussen de ondernemer en de leverancier. Wel kunnen de horecaondernemers die een aankondiging van de prijsverhoging hebben gehad daartegen bezwaar maken.

*Andere brouwers*
Verwacht wordt dat doordat een vijftig litervat van Heineken meer gaat kosten, andere bierbrouwers snel volgen met het verhogen van de prijzen.

UPDATE - Ook Grolsch gaat de bierprijs voor de horeca met drie procent verhogen. Volgens de bierbrouwer is de verhoging nodig, omdat de prijzen voor grondstoffen zijn gestegen. Ook wordt er volgens hen meer aan energie uitgegeven. De verhoging van de prijs voor het bier geldt alleen voor de horeca en niet op de prijs van het bier in de supermarkt.

~Maud Vissers~

Overig nieuws