Hartige pannenkoeken

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (voor vier personen):

50 gram bloem
150 gram geraspte belegen Goudse kaas
zout
versgemalen peper
2 eieren
2 dl crème fraîche
1 eetlepel fijngehakte peterselie
50 gram boter
2 tomaten

Bereidingswijze

- Roer de bloem, de kaas en zout en peper naar smaak in een kom door elkaar
- Klop de eieren los en roer die samen met de crème fraîche door het bloem-kaasmengsel; roer het geheel tot een glad beslag en laat dit ca. 15 minuten rusten
- Roer het beslag nogmaals door en voeg, als het te dik is, wat water of melk toe
- Verhit een klontje boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schep, los van elkaar, 3 flinke lepels beslag in de pan
- Bak de pannenkoekjes (diameter ca. 4 cm), op een matig hoog vuur ca. 3 minuten tot de onderkant goudbruin is; draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin
- Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoekjes (ca. 12 in totaal)
- Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes. Leg op ieder pannenkoekje een plakje tomaat en strooi er peterselie over
- Serveer de pannenkoekjes als ze nog warm zijn

Bron: de Nederlandse Zuivelorganisatie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Economie
Loetje en Debuut samen verder als Restaurant Company Europe

Restaurantgroepen Loetje en Debuut gaan verder onder de naam Restaurant Company Europe. Daarmee bereiken zij de status van één van de grootste horecagroepen van Nederland met meer dan 50 veelzijdige restaurant- en cafélocaties. Restaurant Company Europe (RCE) is het overkoep...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: