Grootste horecawerkgever van Ameland en FNV Horeca sluiten cao

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met Harold van Workum, eigenaar van Van Heeckeren Groep en tevens bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Afdeling Ameland voor een bedrijfs-cao. De beweegredenen van de grootste horecawerkgever op Ameland zijn duidelijk: “Een werkgever moet goed zijn voor zijn medewerkers en daar horen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden én secundaire voorwaarden bij.”

Huidige cao horeca te karig

Volgens Edwin Vlek, sectorbestuurder FNV Horeca, is het een goede ontwikkeling dat werkgevers inzien dat de arbeidsvoorwaarden in de huidige cao horeca te minimaal zijn.“Het is goed om te zien dat er werkgevers zijn die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers en het belangrijk vinden dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. De Van Heeckeren Groep is zo’n werkgever. FNV Horeca heeft daarom een bedrijfs-cao op maat gemaakt die aansluit bij zijn organisatie én medewerkers. Harold van Workum is een voorbeeld voor vele werkgevers. Hij ontvangt vanuit FNV Horeca als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018. ”

Uitreiking 1e erkenning Goed Werkgever

Vrijdag 16 maart worden de handtekeningen onder het cao-akkoord gezet en ontvangt Harold van Workum als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018. FNV Horeca wil goede werkgevers de erkenning geven die zij verdienen. Naast de erkenning ontvangen goede werkgevers een certificaat, een vermelding in de lijst Goed Werkgever op de website van FNV Horeca en de mogelijkheid om hun vacatures te delen via FNV Horeca.

Belangrijkste afspraken uit cao

· De salarissen liggen in de aanvangsschalen een procent hoger dan in de cao van KHN en CNV. Dit werkt weer door in de verhoging die in juli volgt. Daarnaast zijn ook de toekomstige verhogingen uit de cao van KHN en CNV onderdeel van deze cao.

· Medewerkers van 18 jaar en ouder worden na zes maanden gezien als vakervaren en hebben sneller recht op een hoger loon.

· Er zijn concrete afspraken vastgelegd voor een prestatiebeloning van 1, 2 of 3%.

· Opleiding is een belangrijk onderdeel, daarom bestaat er een vergoeding voor opleidingen.

· Een goede reiskostenvergoeding, zoals het vergoeden van de oversteek van het vasteland naar Ameland.

· Medewerkers ontvangen 20% personeelskorting op bestedingen binnen de Van Heeckeren Groep.

Over Van Heeckeren Groep

De Van Heeckeren Groep bestaat uit vier horecagelegenheden; Van Heeckeren Hotel, Grandcafé Van Heeckeren, Rixt en Beachclub The Sunset, allemaal gelegen op Ameland. In de zomerperiode werken er circa 140 horecamedewerkers bij deze horecabedrijven.

Over FNV Horeca

FNV Horeca is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca. Vanaf 1 januari 2018 is er na vier jaar een nieuwe cao horeca. FNV Horeca is niet akkoord met deze cao, vanwege de verslechteringen van diverse cao-afspraken en het achterwege blijven van een reële koopkrachtverbetering. Om deze reden richt FNV Horeca zich op goed werkgeverschap en sluit zij bedrijfs-cao’s af met werkgevers die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie wordt ludiek; er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca stemt deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De CaféKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderne ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Interview Longread
Een blikje cola drinken op het eigen terras, direct een boete

Café-eigenaresse Tessa Hassing werd afgelopen zaterdag geconfronteerd met een ijverige boa. Nietsvermoedend trok zij op haar eigen terras van Café Tess in het centrum van Heerlen een blikje cola open, waarna ze door een opsporingsambtenaar werd aangesproken. “Het wordt een heel v ...

Themamaand energie
Alles over energielabels en keurmerken

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: