Grootste horecawerkgever van Ameland en FNV Horeca sluiten cao

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met Harold van Workum, eigenaar van Van Heeckeren Groep en tevens bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Afdeling Ameland voor een bedrijfs-cao. De beweegredenen van de grootste horecawerkgever op Ameland zijn duidelijk: “Een werkgever moet goed zijn voor zijn medewerkers en daar horen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden én secundaire voorwaarden bij.”

Huidige cao horeca te karig

Volgens Edwin Vlek, sectorbestuurder FNV Horeca, is het een goede ontwikkeling dat werkgevers inzien dat de arbeidsvoorwaarden in de huidige cao horeca te minimaal zijn.“Het is goed om te zien dat er werkgevers zijn die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers en het belangrijk vinden dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. De Van Heeckeren Groep is zo’n werkgever. FNV Horeca heeft daarom een bedrijfs-cao op maat gemaakt die aansluit bij zijn organisatie én medewerkers. Harold van Workum is een voorbeeld voor vele werkgevers. Hij ontvangt vanuit FNV Horeca als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018. ”

Uitreiking 1e erkenning Goed Werkgever

Vrijdag 16 maart worden de handtekeningen onder het cao-akkoord gezet en ontvangt Harold van Workum als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018. FNV Horeca wil goede werkgevers de erkenning geven die zij verdienen. Naast de erkenning ontvangen goede werkgevers een certificaat, een vermelding in de lijst Goed Werkgever op de website van FNV Horeca en de mogelijkheid om hun vacatures te delen via FNV Horeca.

Belangrijkste afspraken uit cao

· De salarissen liggen in de aanvangsschalen een procent hoger dan in de cao van KHN en CNV. Dit werkt weer door in de verhoging die in juli volgt. Daarnaast zijn ook de toekomstige verhogingen uit de cao van KHN en CNV onderdeel van deze cao.

· Medewerkers van 18 jaar en ouder worden na zes maanden gezien als vakervaren en hebben sneller recht op een hoger loon.

· Er zijn concrete afspraken vastgelegd voor een prestatiebeloning van 1, 2 of 3%.

· Opleiding is een belangrijk onderdeel, daarom bestaat er een vergoeding voor opleidingen.

· Een goede reiskostenvergoeding, zoals het vergoeden van de oversteek van het vasteland naar Ameland.

· Medewerkers ontvangen 20% personeelskorting op bestedingen binnen de Van Heeckeren Groep.

Over Van Heeckeren Groep

De Van Heeckeren Groep bestaat uit vier horecagelegenheden; Van Heeckeren Hotel, Grandcafé Van Heeckeren, Rixt en Beachclub The Sunset, allemaal gelegen op Ameland. In de zomerperiode werken er circa 140 horecamedewerkers bij deze horecabedrijven.

Over FNV Horeca

FNV Horeca is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca. Vanaf 1 januari 2018 is er na vier jaar een nieuwe cao horeca. FNV Horeca is niet akkoord met deze cao, vanwege de verslechteringen van diverse cao-afspraken en het achterwege blijven van een reële koopkrachtverbetering. Om deze reden richt FNV Horeca zich op goed werkgeverschap en sluit zij bedrijfs-cao’s af met werkgevers die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: