Grootste bartending wedstrijd ter wereld van start

29 juli 2014
Grootste bartending wedstrijd ter wereld van start

De WORLD CLASS™ Global Final, de grootste en prestigieuze mixologie wedstrijd binnen de bartending industry, is gisteren van start
gegaan. De competitie keert na 6 jaar terug naar waar het ooit begonnen is; Schotland en Engeland en vindt plaats van 28 juli tot en met 1 augustus.

*50 beste bartenders*
Na een jaar van kwalificaties op regionaal en nationaal niveau, zijn de vijftig beste bartenders ter wereld samen gekomen, waaronder de Nederlandse Leroy Soumokil. Hij won afgelopen juni de Nederlandse finales en kwalificeerde zich hiermee voor de internationale competitie. Soumokil is werkzaam bij Henry’s Bar in Amsterdam.

"*MEER LEZEN OVER BARTENDING? KLIK HIER!*":http://www.decafekrant.nl/?q=bartending&x=zoeken

*Global Final*
De Global Final, gelanceerd in 2009, is een internationaal erkend platform voor mixologie waar de Diageo Reserve WORLD CLASS™ bartender of the Year 2014 bekroond wordt. WORLD CLASS™ bartenders werken professioneel en geraffineerd en hebben onberispelijke service waarbij ze de grenzen van de hedendaagse cocktail cultuur blijven verleggen, met zowel traditie als moderniteit als rode draad. De Global Final wordt beoordeeld door ’s werelds meest gerespecteerde mixologie experts en bijgewoond door toonaangevende redacteuren, gerenommeerde bareigenaren en andere juryleden uit dit vakgebied.

~Linda Groothuijse~

Overig nieuws