Gratis voorproeven in Groot Café Sjiek

3 maart 2009 |

Gezocht: honderd gasten die gratis willen komen eten in een nieuw 'bourgondisch' eetcafé in Nijmegen-Oost. Die opmerkelijke oproep doet Bas Noot, voormalig eigenaar van café Malle Babbe en de kersverse eigenaar van Groot Café Sjiek, zoals Noot zijn nieuwe horecagelegenheid aan de Daalseweg heeft gedoopt.

Sjiek is de opvolger van danscafé Station-Oost. Dat was twintig jaar de trouwe buurman van café 't Haantje. Station-Oost sloot begin dit jaar de deuren, omdat de klandizie was teruggelopen en de eigenaar iets anders wilde.

Zondag 8 maart is de officiële opening van Sjiek, maar vrijdagavond al kunnen belangstellenden (alleen na aanmelding vooraf) gratis komen voorproeven. Een week later, vrijdag de dertiende, mogen nog eens honderd proefeters gratis aanschuiven.

"Het hoeft niet zo te zijn, maar er kan natuurlijk een kleinigheidje misgaan op zo'n generale repetitie", vertelt Noot aan regionale krant De Gelderlander. De nieuwe eigenaar hoopt natuurlijk ook op naamsbekendheid. Iets, wat hem al aardig is gelukt. "We hebben in de wijk overal uitnodigingen in de brievenbus gedaan. Omdat de eerste proefavond van vrijdag aanstaande al vol zit, hebben we besloten een tweede te organiseren op vrijdag de dertiende. Daarvoor kunnen mensen zich nog opgeven."

Met Groot Café Sjiek wil Noot net iets meer zijn dan een eetcafé. Zeg maar een bourgondisch eetcafé in grandcafé-jas.

Eens in de vijf weken komt er een groot feest met optreden. In tegenstelling tot Station-Oost zal Sjiek elke dag van de week open zijn. De inrichting is in de stijl van een Engelse villa: "Veel licht, kroonluchters en in art-decostijl."
Proefeten kan alleen na aanmelding per mail: info@sjieknijmegen.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: