Grand cafe van nu: Van Buuren

12 juni 2012
Grand cafe van nu: Van Buuren

'Een grand café van nu', zo omschrijft eigenaar Singha Witteman het nieuwe Grand Café Van Buuren in Leiden. "Het moet sfeervol zijn", aldus Witteman.

*Niet te trendy*
Voor Van Buuren de deuren kon openen voor publiek is er flink verbouwd. Het resultaat is een mix van oud en nieuw, met in iedere hoek een verrassing op interieurgebied. De horecazaak moet vooral erg sfeervol zijn. Dat was dan ook een eis van Witteman. Het mocht niet te hip worden. "Wij wilden dat dit een laagdrempelige zaak zou worden, waar niemand het gevoel heeft dat hij of zij niet trendy genoeg is om binnen te stappen."

*Van koffie tot kreeft*
Van saté tot kreeft, van uitsmijter tot Javaanse saoto soep, de kaart van Grand Café Van Buuren is erg breed. Er is net wat meer keuze dan bij een standaard eetcafé, volgens Singha. Meer keuze in wijnen, in gerechten én in prijzen. Bij de borrel kan sushi en sashimi worden besteld. Van Buuren wil een gemengd publiek trekken, van jong tot oud. Singha: "Je kunt hier met je vrienden komen borrelen, je schoonouders uitnodigen voor een drie-gangen diner of een zakelijke bespreking houden tijdens de lunch."

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws