Gouverneur Blond wint European Beer Star

12 november 2015
Gouverneur Blond wint European Beer Star

De gouden European Beer Star is tijdens de Brau Beviale in Neurenberg in de categorie Belgian-Style Blond Ale toegekend aan Gouverneur
Blond, een speciaalbier van Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer. De onderscheiding wordt uitgereikt aan brouwerijen over de gehele wereld die het brouwen tot kunst hebben verheven.

*European Beer Star*
De jury beoordeelde in editie twaalf van de Beer Star Awards 55 erkende biercategorieën, uit 45 landen. Er zijn in totaal in alle categorieën 1.957 verschillende bieren voorgedragen. De jury bestaat in totaal uit 115 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners uit 27 landen. Zij proeven en beoordelen twee dagen achtereen in een blind-bierproeverij de specifieke kenmerken van de betreffende biersoort. De jury beoordeelt op basis van zintuiglijke criteria ieder speciaalbier op de optische indruk, de schuimkraag, de geur en bovenal de smaak.

*Gouverneur Blond*
Gouverneur Blond is het blonde, bovengistende speciaalbier uit het assortiment van zes Gouverneur-bieren van de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij. Gouverneur Blond is door de internationale jury met goud bekroond om de volle smaak, de subtiele bitterheid en de fruitige afdronk.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws