GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

15 oktober 2015 |
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren<

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van
gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnspireerd door onder meer de ‘Bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’.

Foto's: Jan Bartelsman

Ongedwongen service
Jin verzamelde een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Bij GIN staan mensen die gewerkt hebben bij onder meer The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en restaurant Vinkeles in Amsterdam. Jin zelf heeft een achtergrond als sommelier en is als horecaondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.



Geen cocktailbar
Anders dan de naam doet vermoeden, is GIN Neo Bistro & Wines beslist geen cocktailbar. GIN refereert aan de voornaam van oprichter ‘Jin’, die je uitspreekt als ‘Gin’. Alles aan deze Amsterdamse culi zaak is volgens de ondernemer onderscheidend; een eenvoudige maar sfeervolle inrichting, waar loungemuziek maar ook hiphop uit de boxen schalt en de verlichting warm maar strak is.

Vast menu voor 45 euro
Als je bij Jin aanschuift krijgen gasten een vast menu voor 45 euro. Alle producten komen op spannende manier naar voren en hebben volgens de ondernemer een geheel eigen stijl.



Tegen voedselverspilling
Van restjes een culinair spektakel maken, dat is het idee achter de ‘GIN’s Sunday Brunch’. Op zondag gaat de keuken niet om 17:00 uur, maar om 12:00 uur al open onder het motto ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’. Het keukenteam van GIN gaat verantwoord om met de restverwering van voedsel en serveert elke zondagmiddag gerechten gemaakt van restjes. Gasten kunnen een informele sfeer verwachten, met elke 10 minuten een kleine bite onder het genot van tunes en drinks.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: