Gevulde wraps met knoflookmayonaise

1 januari 2016 | Jorien Slager

Rollen, vouwen, stapelen en vullen maar. Tortilla betekent letterlijk “kleine taart” of “kleine koek”, niet te verwarren met de tortilla de patatas, de Spaanse aardappelomelet. Het is een handige maaltijd die het goed doet met vullingen uit alle windstreken, en daardoor ideaal voor elk jaargetijde.

Ingrediënten (4 wraps):

1 rode ui
100 gram sperzieboontjes
400 gram witte champignons
1 eetlepel olie
1 dl mayonaise
1 dl zure room
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
4 wraps
8 plakjes ham (vleeswaar)

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij hem fijn. Was en halveer de sperzieboontjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg de sperzieboontjes toe. Bak de boontjes ongeveer 5 minuten mee totdat ze beetgaar zijn.

Bak de laatste 3 minuten de champignons mee. Schep af en toe om. Meng in een kom de mayonaise met de zure room. Pers de knoflook erboven uit. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron. Bestrijk de wraps met de knoflookmayonaise. Leg op iedere wrap 2 plakjes ham en verdeel daarover het gebakken champignonmengsel. Rol de wraps op en serveer ze meteen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: