Geniet&Geef: 57.000 euro voor Kika

9 september 2013
Geniet&Geef: 57.000 euro voor Kika

De actie van Geniet&Geef heeft dit jaar ruim 57.000 euro opgebracht. Bij deze actie slaan de Nederlandse horeca de handen ineen voor Kika, Stichting Kinderen Kankervrij. De actie is opgezet door
biergroothandel Bier&cO, in samenwerking met een jaarlijks wisselende brouwer. Dit jaar was dat Lindeboom uit het Limburgse Neer. Zij brouwden eenmalig een exclusief bier: Lindeboom Spelt.

*Aftrap*
Deelnemende horecazaken konden mee doen aan de verloting van het eerste fust Lindeboom Spelt. De winnaar, Café de Zotte in Amsterdam, mocht de landelijke aftrap doen. Op vijf september om zes uur ’s avonds werd het eerste fust aangeslagen door Frits Hirschstein, oprichter en directeur van Kika. Hierna volgden de rest van de honderdzestig deelnemende cafés in Nederland. Veel gelegenheden organiseerden deze avond extra activiteiten, zoals een bier-spijs diner of benefietconcert. Hiervan kwamen de opbrengsten tevens ten goede van Kika.

*Genezingspercentage*
Geniet&Geef gaat door. Zolang kinderen overlijden aan kanker zal jaarlijks op de eerste donderdag van september een exclusief bier van een telkens wisselende brouwer in de Nederlandse horeca verkocht worden. Het genezingspercentage bepaalt de hoeveelheid bier die afgevuld gaat worden. Op dit moment geneest zesenzeventig procent van de kinderen met kanker. Gaius Voûte, algemeen directeur van Bier&cO en initiatiefnemer van de actie: “Ooit hopen we honderd hectoliter te kunnen schenken. Het geld dat we met deze actie ophalen wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker; minder pijn en strijd voor de kinderen en een betere kwaliteit van het leven.”

*2014*
Hirschstein na het in ontvangst nemen van de cheque: “Ik ben zeer onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van de horecaondernemers, brouwerij Lindeboom en iedereen die Geniet&Geef dit jaar weer mogelijk heeft gemaakt. Hoe fantastisch is het dat je met een mooi glas bier een doel als Kika kan helpen.” Welke brouwer er in 2014 een speciaal bier gaat brouwen voor de actie zal begin januari bekend worden gemaakt.

*Op de foto:* Ted Scheeren (commercieel verantwoordelijke Brouwerij Lindeboom), Paul Joosten (commercieel directeur Lindeboom), Gaius Voûte (commercieel |directeur Bier&cO), Frits Hirschstein (oprichter en directeur KiKa) & Peter van der Arend (ambassadeur Geniet&Geef namens de Nederlandse Horeca).


~Mariska van Gorp~

Overig nieuws