Gegrilde kip en gezelligheid bij Café Ter Marsch

1 september 2016 | Thijs Jacobs

Of je er nu komt voor de gegrilde kippen, de rib eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef of voor een borrel: het kan allemaal bij Café Ter Marsch. Deze grote broer van Ter Marsch & Co is geopend aan de Witte de Withstraat, schuin tegenover de vestiging waar mensen nog steeds in de rij staan voor de award winnende hamburgers. Bij Café Ter Marsch kun je de hele dag en avond blijven hangen en genieten van allerlei lekkers. 

Van de grill
Hamburgers gaan ze er dus niet serveren. Wel hele lekkere kippen die vers gegrild worden op de houtskoolgril in het midden van de zaak, waarop ook groenten van een subtiel grillsmaakje voorzien worden. Rib-eyes van Ocean Beef worden tot in perfectie bereid op de plaat. Dit vlees is afkomstig van runderen die in Nieuwe Zeeland vlak aan de oceaan grazen. Omdat ze een heel andere vegetatie eten, smaakt het vlees licht zilt. Alleen daarom al is Café Ter Marsch een waardige opvolger van Ter Marsch & Co, dat tenslotte ook award na award wint voor zijn vlees, zij het dan vlees dat tussen twee broodjes zit. Maar er zijn meer redenen om de oversteek naar de andere kant van de straat te maken…

Eén met Witte de With
Café Ter Marsch wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, van student tot yup. Een plek waar je lekker kunt eten, maar net zo goed terecht kunt voor de borrel. In het weekend wordt er jazz en lounge muziek gedraaid en kun je na het eten nog lang om de bar blijven hangen. Café Ter Marsch is met ruim 80 zitplaatsen een stuk ruimer dan het schuin aan de overkant gelegen Ter Marsch & Co. Een grote open pui zorgt voor verbinding met de Witte de Withstraat en het terras dat voor de deur ligt. Binnen is een gigantische kunstwerk op de muur aangebracht van vleesetende planten. Een knipoog naar de straat, de Witte de With is tenslotte de kunstas van Rotterdam.

Smaak vermaak
Terug naar de food & drinks. Bij Café Ter Marsch kun je terecht voor een uitgebreide selectie bieren, een mooi glas wijn of een cocktail. Daarbij bestel je Smaakvermaakjes, kleine gerechtjes voor bij de borrel. Denk aan Goudse oplegkaas met appel-druiven mosterd, krokante spiering met beurre noisette, selderijzout en citroenmayo en huis gerookte ossenworst met tafelzuur. Voor de iets grotere trek zijn er de Café Ter Marsch Gerechtjes, kleine gerechten om met je tafelgenoten te delen. Denk aan steak tartare met kwartelei en bieslook crème, sticky ribs van de houtskoolgrill met koriander, cassave knol en nori krokant of de tempura citroenkip. Ook grotere trek kan gestild worden met volledige gerechten, waaronder natuurlijk de Nieuw Zeelandse rib eye en de gegrilde kippetjes, gelakt met look en geserveerd met huisgemaakte sauzen. En dan is er ook nog een lunchkaart, met zuurdesembroodjes, soepen en salades.

Over Ter Marsch
Café Ter Marsch is het derde ‘kind’ van horeca ondernemer Pim de Lange. Al drie jaar lang woont en werkt hij op de Witte de Withstraat, een plek waaraan hij verknocht is geraakt. Eind 2014 opende hij er Ter Marsch & Co, een concept waar je fast-casual kunt dineren, met vlees in de hoofdrol. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld zijn geëindigd. In maart van dit jaar is in Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co geopend in de Vijzelstraat / hoek Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot Beste Burgerbar van Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: