Geen bloedbank, maar een bierbank

26 september 2014 |
Geen bloedbank, maar een bierbank<

De op 25 juni gelanceerde Nationale Bierbank in Fort bij Spijkerboor, een fort van de Stelling van Amsterdam, is een groot succes. 3.500
bieren liggen inmiddels te rijpen en hebben een eigenaar gekregen. Een tweede vintage bierkelder gaat nu open! Nieuwe bieren waaronder de Midnightporter van Brouwerij Rodenburg, de IJsbok Hout van SNAB Bierbrouwers en de Pannepot Grande Reserva 2009 van de Struise Brouwers zijn aan het assortiment toegevoegd.

Vintage bockbieravond 3 oktober
Met de opening van het bockbierseizoen vindt een speciale vintage bockbieravond plaats in het bierfort op vrijdag 3 oktober 2014. Het exclusieve IJsbok Hout van SNAB Bierbrouwers wordt deze avond geïntroduceerd in de Bierbank. Verder staan meerdere vintage bockbieren waaronder Texels Stormbock op het bierprogramma. Meer info op www.nationalebierbank.nl/bieravond
IJSbok Hout
SNAB Bierbrouwers brouwt bockbier die jaar in jaar uit een plaats in de top behaalt van de beste en lekkerste bockbieren van Nederland. Een bockbier van deze brouwerij past daarom in de Nationale Bierbank. Marcel Vermeulen, SNAB Bierbrouwers: “We zijn enorm trots dat onze IJsbok Hout is verkozen om toe te treden tot de bierbank. Dit bier wordt door ons exclusief en in beperkte oplage gebrouwen en evolueert geweldig bij veroudering. De houtsmaak met vanille tonen treden door de jaren heen nog meer op de voorgrond. Onze bok wordt nog zachter, ronder en ontwikkelt portericerende smaaktonen.”

Investering in bier
Initiatiefneemster Fiona de Lange: “Dat bier hot is en men wil investeren in bier blijkt ook uit de aanvragen die de bierbank van investeerders kreeg. Er ligt inmiddels voor duizenden euro’s aan investeringen in bier in Fort bij Spijkerboor. De kans is heel groot dat in een paar jaar tijd, net als met wijn, de gerijpte bierflessen veel meer waard zijn geworden. Restaurants en horeca kopen de partij bieren dan op om bij een bijzondere gelegenheid te serveren. Het enthousiasme is nu al groot. Horecazaken in Amsterdam en Groningen beginnen nu al met een aanbod van Vintage bieren.”

Bier bewaren
Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Ook kan een bierbon aan een biergenieter cadeau worden gedaan zodat de ontvanger zelf een bier naar keuze kan laten rijpen. Verder is het mogelijk om met deze bon een exclusieve en bijzondere bieravond in het Fort bij te wonen.

Over Nationale Bierbank
De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier Fiona de Lange en culinair journalist Felix Wilbrink is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geclimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 3.500 bieren in de kelders van het fort.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: