Geen bloedbank, maar een bierbank

26 september 2014 |
Geen bloedbank, maar een bierbank<

De op 25 juni gelanceerde Nationale Bierbank in Fort bij Spijkerboor, een fort van de Stelling van Amsterdam, is een groot succes. 3.500
bieren liggen inmiddels te rijpen en hebben een eigenaar gekregen. Een tweede vintage bierkelder gaat nu open! Nieuwe bieren waaronder de Midnightporter van Brouwerij Rodenburg, de IJsbok Hout van SNAB Bierbrouwers en de Pannepot Grande Reserva 2009 van de Struise Brouwers zijn aan het assortiment toegevoegd.

Vintage bockbieravond 3 oktober
Met de opening van het bockbierseizoen vindt een speciale vintage bockbieravond plaats in het bierfort op vrijdag 3 oktober 2014. Het exclusieve IJsbok Hout van SNAB Bierbrouwers wordt deze avond geïntroduceerd in de Bierbank. Verder staan meerdere vintage bockbieren waaronder Texels Stormbock op het bierprogramma. Meer info op www.nationalebierbank.nl/bieravond
IJSbok Hout
SNAB Bierbrouwers brouwt bockbier die jaar in jaar uit een plaats in de top behaalt van de beste en lekkerste bockbieren van Nederland. Een bockbier van deze brouwerij past daarom in de Nationale Bierbank. Marcel Vermeulen, SNAB Bierbrouwers: “We zijn enorm trots dat onze IJsbok Hout is verkozen om toe te treden tot de bierbank. Dit bier wordt door ons exclusief en in beperkte oplage gebrouwen en evolueert geweldig bij veroudering. De houtsmaak met vanille tonen treden door de jaren heen nog meer op de voorgrond. Onze bok wordt nog zachter, ronder en ontwikkelt portericerende smaaktonen.”

Investering in bier
Initiatiefneemster Fiona de Lange: “Dat bier hot is en men wil investeren in bier blijkt ook uit de aanvragen die de bierbank van investeerders kreeg. Er ligt inmiddels voor duizenden euro’s aan investeringen in bier in Fort bij Spijkerboor. De kans is heel groot dat in een paar jaar tijd, net als met wijn, de gerijpte bierflessen veel meer waard zijn geworden. Restaurants en horeca kopen de partij bieren dan op om bij een bijzondere gelegenheid te serveren. Het enthousiasme is nu al groot. Horecazaken in Amsterdam en Groningen beginnen nu al met een aanbod van Vintage bieren.”

Bier bewaren
Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Ook kan een bierbon aan een biergenieter cadeau worden gedaan zodat de ontvanger zelf een bier naar keuze kan laten rijpen. Verder is het mogelijk om met deze bon een exclusieve en bijzondere bieravond in het Fort bij te wonen.

Over Nationale Bierbank
De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier Fiona de Lange en culinair journalist Felix Wilbrink is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geclimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 3.500 bieren in de kelders van het fort.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: