Geen bloedbank, maar een bierbank

26 september 2014 |
Geen bloedbank, maar een bierbank<

De op 25 juni gelanceerde Nationale Bierbank in Fort bij Spijkerboor, een fort van de Stelling van Amsterdam, is een groot succes. 3.500
bieren liggen inmiddels te rijpen en hebben een eigenaar gekregen. Een tweede vintage bierkelder gaat nu open! Nieuwe bieren waaronder de Midnightporter van Brouwerij Rodenburg, de IJsbok Hout van SNAB Bierbrouwers en de Pannepot Grande Reserva 2009 van de Struise Brouwers zijn aan het assortiment toegevoegd.

Vintage bockbieravond 3 oktober
Met de opening van het bockbierseizoen vindt een speciale vintage bockbieravond plaats in het bierfort op vrijdag 3 oktober 2014. Het exclusieve IJsbok Hout van SNAB Bierbrouwers wordt deze avond geïntroduceerd in de Bierbank. Verder staan meerdere vintage bockbieren waaronder Texels Stormbock op het bierprogramma. Meer info op www.nationalebierbank.nl/bieravond
IJSbok Hout
SNAB Bierbrouwers brouwt bockbier die jaar in jaar uit een plaats in de top behaalt van de beste en lekkerste bockbieren van Nederland. Een bockbier van deze brouwerij past daarom in de Nationale Bierbank. Marcel Vermeulen, SNAB Bierbrouwers: “We zijn enorm trots dat onze IJsbok Hout is verkozen om toe te treden tot de bierbank. Dit bier wordt door ons exclusief en in beperkte oplage gebrouwen en evolueert geweldig bij veroudering. De houtsmaak met vanille tonen treden door de jaren heen nog meer op de voorgrond. Onze bok wordt nog zachter, ronder en ontwikkelt portericerende smaaktonen.”

Investering in bier
Initiatiefneemster Fiona de Lange: “Dat bier hot is en men wil investeren in bier blijkt ook uit de aanvragen die de bierbank van investeerders kreeg. Er ligt inmiddels voor duizenden euro’s aan investeringen in bier in Fort bij Spijkerboor. De kans is heel groot dat in een paar jaar tijd, net als met wijn, de gerijpte bierflessen veel meer waard zijn geworden. Restaurants en horeca kopen de partij bieren dan op om bij een bijzondere gelegenheid te serveren. Het enthousiasme is nu al groot. Horecazaken in Amsterdam en Groningen beginnen nu al met een aanbod van Vintage bieren.”

Bier bewaren
Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Ook kan een bierbon aan een biergenieter cadeau worden gedaan zodat de ontvanger zelf een bier naar keuze kan laten rijpen. Verder is het mogelijk om met deze bon een exclusieve en bijzondere bieravond in het Fort bij te wonen.

Over Nationale Bierbank
De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier Fiona de Lange en culinair journalist Felix Wilbrink is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geclimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 3.500 bieren in de kelders van het fort.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: