Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

8 april 2021 | redactie

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen.

Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratie tool voor alle horecazaken in de gemeente, gratis voor de ondernemers en bezoekers. Jan van Dellen, wethouder gemeente Arnhem, registreerde zich vanochtend fictief als eerste bezoeker bij Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem en lanceerde daarmee officieel het registratieplatform www.gastvrij-arnhem.nl.

Hij verrichtte deze handeling samen met Jan van Hooijdonk, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum. Met de online registratie tool van Gastvrij Arnhem kunnen bezoekers aan de Arnhemse horeca zich ter plekke met de smartphone registreren en de checklist invullen. Bij eventuele besmettingen is snel de gewenste informatie voorhanden voor de GGD om bezoekers op de hoogte te brengen.

Gastvrij Arnhem is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum en Hotel Overleg Regio Arnhem en wordt gerealiseerd door Ad Up uit Arnhem, onder regie van Platform Binnenstad Arnhem. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van gemeente Arnhem en Stichting Ondernemers Fonds Arnhem.

Eenvoudig en veilig systeem

Horecaondernemers in Arnhem kunnen zich gratis aanmelden om deze registratie tool te gebruiken. Hoe meer horeca zich aansluit, hoe eenvoudiger het wordt voor bezoekers omdat deze horecaondernemers hetzelfde systeem hanteren. Bezoekers kunnen zich ook vooraf thuis registreren via de website www.gastvrij-arnhem.nl. Men kan ervoor kiezen om de gegevens (veilig) op te slaan, zodat bij een volgend horeca bezoek alleen ‘ingecheckt’ hoeft te worden, zonder weer alle gegevens in te vullen. Een avondje stappen wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker. Gegevens worden maximaal twee weken beveiligd bewaard en daarna automatisch gewist

Meer bezoekers naar Arnhem

Met Gastvrij Arnhem hoopt Arnhem meer bezoekers te trekken naar de Gelderse hoofdstad. Jan van Dellen is enthousiast: “De Arnhemse horeca laat zich met deze innovatie van haar beste kant zien. Deze online registratie tool voorziet in veiligheid, snelheid en gemak. Dat is voor klanten extra prettig als ze straks weer naar de horeca mogen komen. Als gemeente dragen we graag bij aan deze Arnhemse gastvrijheid.”

“Uiteraard voldoet het systeem aan alle privacyregels en AVG-wetgeving”, geeft Jan van Hooijdonk aan. “Geen losse papiertjes meer, alles digitaal, gratis en eenvoudig in te zetten voor alle horecaondernemers. Zo kunnen zij hun tijd en personeel inzetten op operationele zaken in plaats van registratie en gezondheidscheck. Er komt al zoveel op de ondernemers en horecapersoneel af, dat we erg blij zijn met dit initiatief in Arnhem.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: