Fries Food Festival op komst

24 maart 2015
Fries Food Festival op komst

Op tweede paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal het Fries Food Festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur
plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn, wil het festival vooral ook de ontwikkelingen volgen in Friesland op het terrein van goed en transparant eten uit de buurt. Het is daarbij een podium voor producenten, chef-koks, ontwikkelaars, ondernemers en ga zo maar door.

*Programma*
Het programma voor dit jaar is nog in ontwikkeling maar belooft al veel interessants. De Marren presenteert zichzelf als derde Streekmerk van Fryslân. Er zijn onder andere workshops over ‘vis fileren voor foodies’ en ‘verantwoord snoep maken voor kinderen’. Er is een presentatie van "Euro Toques Nederland":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=toques&x=zoeken, die zich met hele frisse doelstellingen presenteert.

*De Goede Vissers*
Het Fries Food Festival biedt de mogelijkheid om een workshop vis fileren te volgen. Daarmee wordt er een voorproefje gegeven van wat er te gebeuren staat in Fileerlokaal 't Ailand in Lauwersoog. Jan en Barbara Geertsema zijn een crowdfundingcampagne gestart om dit fileerlokaal te kunnen realiseren. Na afloop van de workshop verzorgt Liudger van der Meer van restaurant Wannee te Leeuwarden nog een demo over het maken van sushi met waddenvis.

*De Keukentafel*
De Keukentafel biedt een laagdrempelige manier voor nieuwe en inspirerende ontmoetingen! Alles in ouderwets vertrouwde setting aan de keukentafel. Ondernemers die een prangende vraag hebben over bijvoorbeeld wijnspijs-combinaties, de fijne kneepjes van de chef, de lekkerste Friese kaas of het handigste keukenhulpje kunnen aanschuiven.

Kijk voor meer informatie op de site van "De Harmonie!":http://www.harmonie.nl/nieuws/446/Het_derde_FRIES_FOOD_FESTIVAL_komt_eraan_/

~Christel Tuin~

Overig nieuws