Frank Bruin van De Noot Horeca in Wijk aan Zee is de beste biertapper van Nederland

12 januari 2018 | Thijs Jacobs

Biertappen is echt een vak. Dat bleek maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er gisteren 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

Frank Bruin: “De finale was zo spannend. Allemaal goede tappers die met passie, het zweet op het voorhoofd en vol concentratie aan het tappen waren. Ik natuurlijk ook! Maar ik voelde dat het nog beter ging dan vorig jaar, toen ik derde werd. Echt geweldig dat ik nu Nederlands Kampioen ben. Ik kan het nog bijna niet geloven!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2018 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden 5 regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 59 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en presenteren twee speciaalbieren aan de vakjury door deze uit het flesje uit te schenken. Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen:

1.   Frank Bruin - De Noot Horeca in 08:28 met 176 punten 

2.   Erwin Stokmans - Beachclub Lemmer in 07:27 met 173 punten

3.   Camiel Absil - Il Bacaro in 07:32 met 169 punten

4.   Danny van der Pluijm - Irish Pub TheShamrock in 06:48 met 167 punten

5.   Dennis Goossens - Restaurant Het Wapen van Ens in 06:53 met 166 punten

6.   Jesse Westerveld - Grand Cafe De Lindenhof in 06:42 met 159 punten

7.   Mark Huts - Basilica Maastricht in 06:13 met 158 punten

8.   Amber Ott - Zuiver in 06:37 met 158 punten

9.   Joyce Simis - Grand Café Van Ruysdael in 06:11 met 150 punten

10. John Meijerink - Paviljoen Lutterzand in 06:48 met 142 punten

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al 350 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2018

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Dit zijn de finalisten in de verkiezing 'Leukste voetbalkroeg van Nederland'

De provinciewinnaars van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing zijn bekend. De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen maken nog kans op de landelijke titel. Er is sinds oktober ruim 13.000 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van FOX Sports Zakelijk. ...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Awards
Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de mod...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: