Frank Bruin van De Noot Horeca in Wijk aan Zee is de beste biertapper van Nederland

12 januari 2018 | Thijs Jacobs

Biertappen is echt een vak. Dat bleek maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er gisteren 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

Frank Bruin: “De finale was zo spannend. Allemaal goede tappers die met passie, het zweet op het voorhoofd en vol concentratie aan het tappen waren. Ik natuurlijk ook! Maar ik voelde dat het nog beter ging dan vorig jaar, toen ik derde werd. Echt geweldig dat ik nu Nederlands Kampioen ben. Ik kan het nog bijna niet geloven!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2018 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden 5 regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 59 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en presenteren twee speciaalbieren aan de vakjury door deze uit het flesje uit te schenken. Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen:

1.   Frank Bruin - De Noot Horeca in 08:28 met 176 punten 

2.   Erwin Stokmans - Beachclub Lemmer in 07:27 met 173 punten

3.   Camiel Absil - Il Bacaro in 07:32 met 169 punten

4.   Danny van der Pluijm - Irish Pub TheShamrock in 06:48 met 167 punten

5.   Dennis Goossens - Restaurant Het Wapen van Ens in 06:53 met 166 punten

6.   Jesse Westerveld - Grand Cafe De Lindenhof in 06:42 met 159 punten

7.   Mark Huts - Basilica Maastricht in 06:13 met 158 punten

8.   Amber Ott - Zuiver in 06:37 met 158 punten

9.   Joyce Simis - Grand Café Van Ruysdael in 06:11 met 150 punten

10. John Meijerink - Paviljoen Lutterzand in 06:48 met 142 punten

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al 350 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2018

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: