[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

22 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft deze nieuwe horecagelegenheid aan de Karel Doormanstraat Rotterdams next best thing te worden.

Vroege vogels schuiven hier immers in de ochtend al aan voor een kop koffie en een uitgebreid ontbijtplateau in de Bohemian Havanaruimte, terwijl families ‘s avonds urenlang tafelen in de klassieke jazzkamer. Vrienden genieten van een signature cocktail aan de Roaring 20’s cocktailbar en koppels gaan een romantische avond tegemoet in de vintage loveseats. Ook aan de allerkleinsten is bij DoDo gedacht: die vermaken zich in het sfeervolle kindertheater.

Ode aan de havenstad

In het DoDo Café smelten elementen van over de hele wereld samen met stadse cultuur. Het decor vult zich immers met bijzondere kunstwerken uit verschillende landen, gerecyclede materialen, vintage meubelen en historische pronkstukken. Zo is de boeg van een schip uit 1890 te bewonderen en is het kunstwerk dat door overgevlogen Japanse artiesten op de muur is geschilderd een lust voor het oog. Evenals de vijf portretten die de Rotterdamse tattooartiest Jan Willem speciaal voor DoDo heeft gecreëerd. De samensmelting van historie, moderniteit, kunst en cultuur staat symbool voor de stad. Daarmee brengt DoDo een bijzondere ode aan Rotterdam.

Van Mediterrane kust tot Azië

DoDo beschikt over een internationale keuken, waar gerechten vanaf de Mediterrane kust tot het Midden Oosten en Azië over zijn komen waaien. Chef-kok Marc Smeets vertelt: “Waar vermaak de grootste rol speelt in het interieur, staat smaak centraal binnen onze keuken. Juist omdat we met smaken vanuit de hele wereld werken biedt onze kaart voor iedere gast wat wils. Gasten kunnen bij DoDo terecht voor een gearrangeerd ontbijt, een lunchsalade, een eenpansgerecht een uitgebreid diner en alles wat hiertussen zit. Net zoals Rotterdam iedere bewoner én bezoeker iets te bieden heeft, staat onze menukaart garant voor iedere gast.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: