FNV Horeca wil horecamedewerkers aan het werk houden

9 december 2020 | redactie

De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisteravond heeft de horecasector meer slecht dan goed gedaan, vindt FNV Horeca. Door verwarrende en feitelijk onjuiste uitspraken heeft het Kabinet een dusdanig somber toekomstbeeld voor de horeca gecreëerd dat de uitstroom van horecamedewerkers nu echt gaat beginnen.

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Ook al onderschrijven wij ‘gezondheid first’, voortdurende onduidelijkheid is levensgevaarlijk voor het voortbestaan van de horeca. Legde het Kabinet een paar weken geleden nog een kerstcadeau onder de boom voor de sector, gisteravond heeft het dit cadeau weer weggehaald en zelfs teruggestuurd naar Santa.”

Horecamedewerkers aan het werk houden

FNV Horeca’s topprioriteit is om horecamedewerkers aan het werk te houden, hen breed inzetbaar te maken en zo te behouden voor de sector. Daarom heeft de bond haar dienstverlening recent uitgebreid door de oprichting van Hospitality Academy. Edwin Vlek: “Onze gepassioneerde horecamedewerkers zijn op zoek naar zekerheid in deze uitzichtloze situatie. In die zoektocht kunnen ze op ons rekenen. We halen alles uit de kast, ook wat normaal gesproken niet onze core business is. We bieden sinds dit najaar persoonlijke ontwikkelingstrajecten aan, met als doel horecamedewerkers sterker en wendbaarder te maken in deze onzekere tijden. Uiteraard met de intentie dat zij in de horeca kunnen én willen blijven werken. Maar we zijn ook realistisch.”

NL Leert Door

Het door de overheid gesubsidieerde initiatief NL leert door stelt medewerkers in staat om via leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen kosteloos hun kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leert men vaardigheden om binnen de eigen organisatie beter of ander werk te verrichten of inzetbaar te zijn in een ander bedrijf.  Opmerkelijk genoeg zit er geen enkele specifieke horecaopleiding tussen de gratis opleidingen die het kabinet aanbiedt als onderdeel van de coronasteunpakketten. FNV Horeca heeft hier echter wel voorstellen voor ingediend.

100% sluiten = 100% vergoeden

De extra financiële steunmaatregelen die het Kabinet vandaag bekend heeft gemaakt, zullen onvoldoende zijn om de werkgelegenheid in de horeca te stutten. Wil men dit realiseren, dan voldoet uitsluitend: 100% sluiten is 100% vergoeden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Jazzcafé Wakker in Eemnes

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten Jazzcafé Wakker ...

Interview Corona
Fieldlab Cafés: ''We kunnen weer doen waar we goed in zijn''

Stefan Elvers (links op de foto) is een van de gelukkige caféondernemers die deel mogen nemen aan Fieldlab Cafés in Utrecht. "Nou ja, het is helaas maar voor vier dagen, dus van korte duur." De eigenaar van Ubica is wel blij om weer wat te kunnen doen: "Het is gewoon pra ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: