FNV geeft kerstdiner weg

18 december 2015 |
FNV geeft kerstdiner weg<

Kerst viert iedereen het liefst gezellig aan tafel met familie, geliefden en vrienden. Wie niet zelf wil koken, maar culinair in de watten gelegd
wil worden, brengt een bezoek aan de horeca. Jaarlijks genieten in Nederland zo’n miljoen gasten van een kerstlunch of – diner in een restaurant, lunchroom of hotel.

3e kerstdag voor de horeca
Om alle horecagasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen, zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag duizenden horecamedewerkers met passie, trots en vakmanschap aan het werk terwijl hun gezin, familie en vrienden gezellige dingen doen zonder hen. Voor alle koks, serveersters, receptiemedewerkers en kamermeisjes die tijdens de kerstdagen met een glimlach in touw zijn, introduceert FNV Horeca ‘3e kerstdag voor de horeca’.

Waardering
Met ‘3e kerstdag voor de horeca’ vraagt FNV Horeca – op een sympathieke manier - waardering voor al het horecapersoneel dat werkt wanneer iedereen vrij is. FNV Horeca doet dit door in de aanloop naar Kerst medewerkers die graag werken tijdens deze feestdagen in het zonnetje te zetten met korte, persoonlijke portretten. Ook verloot FNV Horeca 12 kerstdiners voor 6 personen, zodat horecamedewerkers die moeten werken tijdens kerst eens culinair verwend worden.

Grote klasse
Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: "Ondanks dat de horeca steeds minder aantrekkelijk wordt om in te werken, offeren duizenden horecamedewerkers hun eigen kerstdagen op om het anderen naar de zin te maken. Dat vinden wij grote klasse en daarom roepen wij ‘3e kerstdag voor de horeca’ in het leven voor het horecapersoneel. Om ze te laten weten dat we hun vakmanschap en passie voor het vak enorm waarderen."

Win kerstdiner voor 6 personen
Alle horecamedewerkers die tijdens de aankomende kerstdagen moeten werken kunnen zich aanmelden om kans te maken op een kerstdiner voor 6 personen op een zelf te kiezen dag na Kerst, geheel betaald door FNV Horeca. Daarnaast kunnen anderen, zoals familie of vrienden, ook een horecamedewerker opgeven. De aanmelding verloopt via www.3ekerstdag.nl.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: