FNV geeft kerstdiner weg

18 december 2015 |
FNV geeft kerstdiner weg

Kerst viert iedereen het liefst gezellig aan tafel met familie, geliefden en vrienden. Wie niet zelf wil koken, maar culinair in de watten gelegd
wil worden, brengt een bezoek aan de horeca. Jaarlijks genieten in Nederland zo’n miljoen gasten van een kerstlunch of – diner in een restaurant, lunchroom of hotel.

3e kerstdag voor de horeca
Om alle horecagasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen, zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag duizenden horecamedewerkers met passie, trots en vakmanschap aan het werk terwijl hun gezin, familie en vrienden gezellige dingen doen zonder hen. Voor alle koks, serveersters, receptiemedewerkers en kamermeisjes die tijdens de kerstdagen met een glimlach in touw zijn, introduceert FNV Horeca ‘3e kerstdag voor de horeca’.

Waardering
Met ‘3e kerstdag voor de horeca’ vraagt FNV Horeca – op een sympathieke manier - waardering voor al het horecapersoneel dat werkt wanneer iedereen vrij is. FNV Horeca doet dit door in de aanloop naar Kerst medewerkers die graag werken tijdens deze feestdagen in het zonnetje te zetten met korte, persoonlijke portretten. Ook verloot FNV Horeca 12 kerstdiners voor 6 personen, zodat horecamedewerkers die moeten werken tijdens kerst eens culinair verwend worden.

Grote klasse
Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: "Ondanks dat de horeca steeds minder aantrekkelijk wordt om in te werken, offeren duizenden horecamedewerkers hun eigen kerstdagen op om het anderen naar de zin te maken. Dat vinden wij grote klasse en daarom roepen wij ‘3e kerstdag voor de horeca’ in het leven voor het horecapersoneel. Om ze te laten weten dat we hun vakmanschap en passie voor het vak enorm waarderen."

Win kerstdiner voor 6 personen
Alle horecamedewerkers die tijdens de aankomende kerstdagen moeten werken kunnen zich aanmelden om kans te maken op een kerstdiner voor 6 personen op een zelf te kiezen dag na Kerst, geheel betaald door FNV Horeca. Daarnaast kunnen anderen, zoals familie of vrienden, ook een horecamedewerker opgeven. De aanmelding verloopt via www.3ekerstdag.nl.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

15 jaar De CaféKrant
13 jaar geleden in De CaféKrant: Café de Beyerd

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2008, het jaar waarin Spanje het EK Voetb ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: