Florian van Dillen opent voor de tweede keer de deuren

8 juni 2020 | Thijs Jacobs

Chef-kok Florian van Dillen heeft op 1 juni 2020 de deuren van zijn restaurant MARA en bar ON THE ROCKX geopend. Beide bedrijven opereren onder de vlag van by FLIPP en zijn gevestigd in het Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 19 op de voormalige locatie van restaurant La Stanza in Rotterdam. Van Dillen opende zijn restaurant al eerder op 6 maart, om het 9 dagen later weer te moeten sluiten in verband met de horecalockdown vanwege het corona-virus.

De 29-jarige Florian van Dillen was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, daarvoor werkte hij als sous-chef bij sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw en bij andere toprestaurants. Met de opening van restaurant MARA en in april bar ON THE ROCKX gaat zijn droom om een eigen bedrijf te beginnen in vervulling.

Fikse tegenslagen

De start van zijn onderneming ging gepaard met fikse tegenslagen. Nadat het bedrijf al na negen dagen moest sluiten in verband met de corona-crisis, bleek dat recent gestarte bedrijven buiten de corona-steunmaatregelen vielen. Florian van Dillen: “Om mijn bedrijf te kunnen behouden was ik gedwongen mijn hele team te ontslaan. Ik ben enorm blij en trots dat de meeste medewerkers me trouw zijn gebleven en dat ik per 1 juni weer kon openen met het een groot deel van het oorspronkelijke team.”

Ambachtelijk zonder poespas

In het restaurant kunnen 66 gasten eten, evenals in de 300 vierkante meter grote binnentuin. Er wordt gekookt vanuit een klassieke Franse basis, in een lichte kookstijl. Florian van Dillen: “We maken alles ambachtelijk in eigen keuken met producten van topkwaliteit en de gerechten komen zonder al teveel poespas op het bord. Mijn kaart is een echte à la carte kaart, ik voer nu tijdelijk een 3-gangenmenu voor € 37,50 nu we tijdens het diner in shifts werken omdat we vanwege de corona-beperkingen maar 30 gasten tegelijkertijd mogen ontvangen.”

Op de huidige kaart staat onder meer gepekelde zalm, dorade, kreeft en vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als carpaccio, steak tartare, côte de boeuf en tournedos Rossini. Vooraf zijn er verschillende soorten oesters en appetizers. Voorgerechten zijn er vanaf 14 euro en hoofdgerechten vanaf 22 euro.

Interieur met floriaal behang

Voor het interieurontwerp tekende Jeroen Smeele van Smeele Projecten uit Rotterdam, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. Het interieur van het restaurant is te omschrijven als fris en elegant met een Nordic-sfeer. De comfortabele stoelen zijn gestoffeerd in verschillende zachte kleuren. De organische elementen in het interieur zoals de planten en het ‘floriale’ behang verwijzen naar de Betuwse achtergrond van de eigenaar, evenals de overkoepelende bedrijfsnaam by FLIPP.

Toegankelijke bar

Bar ON THE ROCKX heeft een andere stijl die internationale allure combineert met klassieke elementen zoals klassieke kroonluchters, een ornamentenplafond en een houten vloer. Florian van Dillen: “De bar is toegankelijk, ik wil er graag een breed publiek ontvangen. Je kan er terecht voor een kop koffie, een glas wijn of een cocktail met een lekker hapje en je kan er na je restaurantbezoek nog een drankje drinken.”

Keuken spectaculair ingevlogen

De nieuwe en op maat gemaakte keuken, met onder meer een houtskooloven, is op spectaculaire wijze ingevlogen. Florian van Dillen: “De keukendelen pasten niet door de voordeur en zijn via een hoge kraan over het dak gegaan en in de binnentuin gezet, waarna ze door de grote openslaande deuren naar binnen konden.”

By FLIPP

De naam by FLIPP verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe. By FLIPP bestaat uit Restaurant MARA, bar ON THE ROCKX en een private-dining-ruimte.
Restaurant MARA en Bar ON THE ROCKX zijn geopend van donderdag tot en met maandag voor lunch en diner.

Over Florian van Dillen

Na de koksopleiding werkte Florian van Dillen (1991) bij diverse restaurants van hoger niveau voordat hij 3 jaar als sous-chef bij Mijn Keuken in Wouw werkte. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse toprestaurant HMB. In 2020 opende hij zijn eigen Restaurant MARA en Bar ON THE ROCKX in Rotterdam onder de vlag van by FLIPP.

Fotocredits. Openingsfoto: Maurits Jacob de Vries. Sfeerfoto hieronder: Horecainbeeld.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: