Schadevergoeding voor Vaderland Nijmegen

24 december 2014
Schadevergoeding voor Vaderland Nijmegen

Restaurant Vaderland aan de Waalkade in Nijmegen krijgt van de gemeente 56.543 euro. Het gaat om een voorschot op de begrote schadevergoeding
van 75.391 euro. Het restaurant heeft inkomsten misgelopen als gevolg van de afsluiting van de Waalkade. Dat had alles te maken met de verzakking van de damwand. Vanwege herstelwerkzaamheden ging een deel van de kade ruim anderhalf jaar op slot, van najaar 2012 tot na de Vierdaagse in juli van dit jaar.

*Nadeelcompensatieregeling*
Restaurant Vaderland heeft met succes een beroep gedaan op de nadeelcompensatieregeling. Vorig jaar november ging de brief van Vaderland de deur uit naar de gemeente; nu ligt er een definitief besluit. Voor de nadeelcompensatie heeft de gemeente een apart budget: project 'Waalkade 2012'.

*De regeling*
Bij de nadeelcompensatieregeling krijgt de gedupeerde niet de totale inkomstenderving vergoed, maar wordt een korting van 33 procent gehanteerd. De commissie die de geleden inkomensschade beoordeelt, constateert dat de getroffen verkeers- en veiligheidsmaatregelen op de Waalkade ingrijpender zijn geweest dan bij normaal onderhoud. Daarom geldt een korting van 16 procent en valt de schadevergoeding aan ondernemers hoger uit.

"*Meer lezen over restaurants in Nijmegen? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=nijmegen&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws