Finalisten NK Biertappen bekend

2 december 2013 |
Finalisten NK Biertappen bekend<

De 25 finalisten voor de NK Biertappen, die op 15 januari de strijd met elkaar aan gaan, zijn bekend. De finale vindt plaats op de Horecava. Vorige week vonden de
districtenfinales plaats waar 110 biertappers aan meededen. Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier.

Een spannende strijd
Spannende strijd Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: "We hebben twee lange districtfinaledagen gehad. In tegenstelling tot afgelopen jaren werd er nog hoger gescoord en lag de top 12 heel dicht bij elkaar. Het ging om minimale verschillen die gemaakt werden bij het inschenken van het speciaalbier, de presentatie en de taptijd. Het is de vierde keer dat onze stichting deze tapwedstrijden organiseert en dat is duidelijk te merken. Het wordt een spannende finalestrijd in Amsterdam!”

Jury
De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt en Fiona de Lange.

De finalisten
Tom v/d Nat – Café In Den Ouden Vogelstruys Maastricht Maurice Gilissen – Café In Den Ouden Vogelstruys Maastricht Camiel Absil – Grand Café De la Bourse Maastricht Rick Moenen – Stadscafé Lure Maastricht
Sander van Veenendaal – De Lindenhof Soest
Raymond Foeken – d’Oude Enghe Soest
Kirsten Fagel – d’Oude Enghe Soest
Jesse Westerveld – Grand Café de Lindenhoef Soest
Thijmen Klinkhamer – Café Het Rechthuis Mijdrecht
Bas van der Aa – Café Catering de Gouden Leeuw Winssen
Koen Wilmes - Basilica Maastricht
Dirk van Osch – Golden Tulip Arnhem
Jana Sigrist – Café Walzicht Woerden
Dennis Goossens – Het Wapen van Ens in Ens
Bram Stob – La Brasse Groningen
Joeri van de Vegte – Borrelcafé Oblomov Groningen
Aletta de Nooijer – Desafinado Middelburg
Bianca Stroeve – Café de Steen Willemsoord
Peter Fabriek – Café Restaurant Tjeukemeer Oosterzee
Gwen Nooteboom – Eterij Tapperij Salud Scharendijke
Dennis Siebers – Eetcafé Kokkie Zutphen
Hans Raven – Café ’t Ankertje Enkhuizen
Jeffrey Elbracht – Danscafé Timeless Zwolle
John Meijerink – Paviljoen ’t Lutterzand De Lutte
En de winnaar van 2013: Ton Opgenhaffen – Sjinkerij de Bóbbel Maastricht

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: