Finales van biertapwedstrijd gepland

25 november 2013
Finales van biertapwedstrijd gepland

Op woensdag 27 en donderdag 28 november vinden de twee landelijke districtsfinales plaats van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in Nijkerk. In ongeveer dertig tapwedstrijden, een initiatief van
Stichting Tapwedstrijden.nl, gingen het afgelopen jaar ruim 1.500 biertappers van 500 horecazaken uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Iedere tapwedstrijd heeft de beste vijf tappers afgevaardigd naar de tweedaagse districtfinales.

*Tapkwaliteit*
125 tapprofessionals concurreren tijdens deze finale met elkaar voor één van de 24 plaatsen in de grote landelijke finale op woensdag 15 januari 2014 op de Horecava in Amsterdam. Het kampioenschap vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

*Spannende strijd*
Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: "Het is de vierde keer dat onze stichting deze tapwedstrijden organiseert en dat is duidelijk te merken. Tijdens de lokaal georganiseerde wedstrijden bleek het niveau ongekend hoog. Dat wordt dus een enorme, spannende strijd tijdens de districtsfinales!"

*Jury*
De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt en Fiona de Lange.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws