Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

13 december 2017 | Roy Spijker
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker<

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belangstelling van SVH Meesterschenkers, familie, vrienden, collega horecaondernemers en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef bekrachtigd en ontving Felix het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door wethouder Joost van Keulen die benadrukte dat het behalen van de SVH Meestertitel door Felix niet alleen voor de horeca van groot belang is maar ook de stad Groningen een toegevoegde waarde biedt.

Daarna lichtte Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf, iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”. Voorzitter van de Plaatselijke Commissie Meesterproef, SVH Meesterschenker Jac Wezenbeek, gaf in zijn toelichting op de proef die Felix heeft afgelegd op 2 november aan nog steeds onder de indruk te zijn van de vakkennis van Felix en de bereidheid om die te delen met alle gasten in zijn café. ‘’Dit maakt Felix een echte SVH Meester’’.

Inspirator
Felix had SVH Meesterschenker Martien Evers (Café Jos in Nijmegen) gevraagd als inaugurator omdat hij Martien als inspirator voor het behalen van de titel ziet. ‘’Toen ik hoorde dat Café Jos, een buurtcafé in Nijmegen op nummer 1 van de Café top 100 stond, ben ik direct in Nijmegen gaan kijken.’’ Daar ontmoette hij Martien Evers die hem inspireerde om zijn kennis van dranken verder te ontwikkelen en op te gaan voor de Meestertitel, een lang en intensief proces. ‘’Ik besloot om uit liefde voor mijn vak dit advies op te volgen. Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt. Het diploma dat bij deze bijzondere en eervolle Meestertitel hoort, zal dan ook een prominente plek in mijn café krijgen, zodat gasten ook daadwerkelijk zien dat ze bij een SVH Meesterschenker zijn.’’

Martien Evers gaf Felix bij de inauguratie een nieuwe opdracht mee: ‘’Ik heb jou op weg geholpen richting de Meestertitel, nu jij SVH Meester bent is het jouw taak om vakgenoten te inspireren om het schenkersvak uit te dragen en op te gaan voor de meesterproef.’’

Tot slot ondertekende Felix zijn Meesterdiploma (mede ondertekend door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek & Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland) en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters, waarmee Felix Huisken officieel toe is getreden tot de SVH Meesterschenkers.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: