Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

13 december 2017 | Roy Spijker
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker<

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belangstelling van SVH Meesterschenkers, familie, vrienden, collega horecaondernemers en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef bekrachtigd en ontving Felix het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door wethouder Joost van Keulen die benadrukte dat het behalen van de SVH Meestertitel door Felix niet alleen voor de horeca van groot belang is maar ook de stad Groningen een toegevoegde waarde biedt.

Daarna lichtte Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf, iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”. Voorzitter van de Plaatselijke Commissie Meesterproef, SVH Meesterschenker Jac Wezenbeek, gaf in zijn toelichting op de proef die Felix heeft afgelegd op 2 november aan nog steeds onder de indruk te zijn van de vakkennis van Felix en de bereidheid om die te delen met alle gasten in zijn café. ‘’Dit maakt Felix een echte SVH Meester’’.

Inspirator
Felix had SVH Meesterschenker Martien Evers (Café Jos in Nijmegen) gevraagd als inaugurator omdat hij Martien als inspirator voor het behalen van de titel ziet. ‘’Toen ik hoorde dat Café Jos, een buurtcafé in Nijmegen op nummer 1 van de Café top 100 stond, ben ik direct in Nijmegen gaan kijken.’’ Daar ontmoette hij Martien Evers die hem inspireerde om zijn kennis van dranken verder te ontwikkelen en op te gaan voor de Meestertitel, een lang en intensief proces. ‘’Ik besloot om uit liefde voor mijn vak dit advies op te volgen. Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt. Het diploma dat bij deze bijzondere en eervolle Meestertitel hoort, zal dan ook een prominente plek in mijn café krijgen, zodat gasten ook daadwerkelijk zien dat ze bij een SVH Meesterschenker zijn.’’

Martien Evers gaf Felix bij de inauguratie een nieuwe opdracht mee: ‘’Ik heb jou op weg geholpen richting de Meestertitel, nu jij SVH Meester bent is het jouw taak om vakgenoten te inspireren om het schenkersvak uit te dragen en op te gaan voor de meesterproef.’’

Tot slot ondertekende Felix zijn Meesterdiploma (mede ondertekend door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek & Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland) en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters, waarmee Felix Huisken officieel toe is getreden tot de SVH Meesterschenkers.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Sluiting
Gemeente Amsterdam sluit café na vondst drugs

Op dinsdag 23 januari 2018 is op last van waarnemend burgemeester Van Aartsen, Café Admiraal aan de Admiraal de Ruijterweg gesloten. De sluiting is op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Op 6 december 2017 heeft een integrale controle van politie en gemee...

Horeca Achtergronden
Download de HorecaMarketingKalender 2018 nu gratis!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Wanneer zet je nu alweer die asperges op de kaart? Geen paniek; in dit overzicht vind je uiteraard ook de datum van de start van het aspergeseizoen. Je kunt de HorecaMarketingKalende...

Bier Events
Dutch Beer Challenge op 21 maart

Op woensdag 21 maart 2018 wordt Rotterdam voor de vierde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 500 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worde...

Snacks
Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees

Chef Thor – vegetarische en veganistische bitterballen - is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren. Week Zonder Vlees De W...

Bier Achtergronden
Tekort aan bourbonvaten zorgt voor problemen vatgerijpte whiskeybieren

Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. De prijs per vat is daardoor de laatste jaren meer dan verdubbel naar ruim $200,-. Vanwege de hoge vatprijs en populariteit van bourbon kiezen destilleerders ervoor om Bourbon steeds langer te l...

Drinks Achtergronden
Voor versgeperste sappen moet je naar provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wordt in de horeca het vaakst zelfgeperste sap aangeboden, zo blijkt uit een data-analyse van het Rotterdamse bureau Datlinq. In Limburg is het aanbod voor de sapjesliefhebber een stuk minder, in slechts 14 procent van de horecazaken kun je verse sap krijgen. Dit is het laags...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: