Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

13 december 2017 | Roy Spijker
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker<

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belangstelling van SVH Meesterschenkers, familie, vrienden, collega horecaondernemers en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef bekrachtigd en ontving Felix het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door wethouder Joost van Keulen die benadrukte dat het behalen van de SVH Meestertitel door Felix niet alleen voor de horeca van groot belang is maar ook de stad Groningen een toegevoegde waarde biedt.

Daarna lichtte Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf, iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”. Voorzitter van de Plaatselijke Commissie Meesterproef, SVH Meesterschenker Jac Wezenbeek, gaf in zijn toelichting op de proef die Felix heeft afgelegd op 2 november aan nog steeds onder de indruk te zijn van de vakkennis van Felix en de bereidheid om die te delen met alle gasten in zijn café. ‘’Dit maakt Felix een echte SVH Meester’’.

Inspirator
Felix had SVH Meesterschenker Martien Evers (Café Jos in Nijmegen) gevraagd als inaugurator omdat hij Martien als inspirator voor het behalen van de titel ziet. ‘’Toen ik hoorde dat Café Jos, een buurtcafé in Nijmegen op nummer 1 van de Café top 100 stond, ben ik direct in Nijmegen gaan kijken.’’ Daar ontmoette hij Martien Evers die hem inspireerde om zijn kennis van dranken verder te ontwikkelen en op te gaan voor de Meestertitel, een lang en intensief proces. ‘’Ik besloot om uit liefde voor mijn vak dit advies op te volgen. Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt. Het diploma dat bij deze bijzondere en eervolle Meestertitel hoort, zal dan ook een prominente plek in mijn café krijgen, zodat gasten ook daadwerkelijk zien dat ze bij een SVH Meesterschenker zijn.’’

Martien Evers gaf Felix bij de inauguratie een nieuwe opdracht mee: ‘’Ik heb jou op weg geholpen richting de Meestertitel, nu jij SVH Meester bent is het jouw taak om vakgenoten te inspireren om het schenkersvak uit te dragen en op te gaan voor de meesterproef.’’

Tot slot ondertekende Felix zijn Meesterdiploma (mede ondertekend door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek & Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland) en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters, waarmee Felix Huisken officieel toe is getreden tot de SVH Meesterschenkers.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: